Ukemeny, med to gjengangere denne uken også!

Ukemeny

Ukemeny

Ukemeny er for mange knyttet opp mot noe negativt. Jeg har hørt mange grunner til at man ikke skal ha en slik, fordi man låser seg. Jeg mener den skaper frihet. Ikke noe av denne maten blir ødelagt om den ikke spises akkurat den dagen. Det beste som kan skje, uansett planer, er jo om de blir utsatt fordi noe morsommere skal skje?

Det som er fullstendig uaktuelt for meg er å kaste bort tid hver eneste dag på følgende spørsmål. “Hva skal vi ha til middag?” For vet du hva, en liten avsløring kommer nå, den tiden som brukes hver dag på denne ganget opp til antall minutter per uke er mye mer enn tiden jeg bruker på å planlegge en hel uke. Tygg på den, du!

 • Mandag: Pannekaker
 • Tirsdag: Lasagne med hvitløksbaguetter og salat
 • Onsdag: Spicy tomatsuppe (med pretzels?)
 • Torsdag: Fiskeboller i hvit saus med kokte poteter og revne gulrøtter
 • Fredag: Taco
 • Lørdag: Pizza
 • Søndag: Sushi

Og så prøver jeg tenke økonomisk når jeg lager maten. Jeg bruker ikke alle hvitløksbaguettene på tirsdag. Om jeg ikke får tid til å bake pretzels som jeg drømte om på søndag kan jeg ta resten av baguettene på onsdag. Restene av tacoen på fredag havner på lørdagens pizza. Og revne gulrøtter kan fort havne i ett gulrotbrød!

Måten å komme i gang på er å slutte å snakke og begynne å gjøre noe.
Walt Disney

Jeg forbereder det meste kvelden i forveien. Jeg har nemlig ikke flere timer enn alle andre, ei heller de ukene hvor jeg har jentene, så nøkkelen her er planlegging. For på en vanlig uke er det en del andre ting enn matlaging som skal fikses. Man skal bistå med lekser, kjøre hit og dit, plutselig skal noen i bursdag og vipps så var det noe drama i skolegården. I tillegg skal jeg levere en 100% stilling, for jeg er på ingen måte ei som sitter på stas. Men det går bra. Nøkkelord: planlegging.

Ukemeny var noe jeg la ut fast en stund, er det ønskelig at jeg skal ta opp denne tråden?

Du kan hente tips i denne kategorien!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

6 Comments:

 1. Så masse god mat ?
  Jeg er helt enig med deg i å planlegge og bruke tid, i tillegg er det vist at man sparer penger på å ikke handle så ofte. Jeg digger ukeplaner og ukeshandling. Jeg pleier selv å lage planer utifra hva vi har i kjøl/frys/skuffer og skap og bruker opp det først.

  • @Naturmamma: Jeg er dog overbevist om at jeg bruker mindre tid på å planlegge, handle og lage middag enn de som ikke gjør det på denne måten. I hvert fall sier jeg det til meg selv når jeg gjør dette ukentlig. 😉

 2. det er så deilig med en ukeplan og ikke minst å ha handlet inn for en uke av gangen. Hverdagen er raskt nok. Her hadde de revene gulrøttene forsvunnet i Petrus sin mage, – men jeg river det noen ganger for å holde brødet saftig en stund.

  Vår plan for uka har Godt Levert tatt seg av .

  • @Nann Karin: Kolonial.no kommer på døra i dag, fordi jeg var for sen med å sende bestillingen på lørdag. Jeg liker lissom ha ting i hus før uka starter, men det går bra lell. God uke til deg!

 3. Definitivt!
  Forsett å legge ut, for da kan jeg bare kopiere din meny til min ?
  Ser vi allerede har noe like denne uken ??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.