
Ukemeny er for mange knyttet opp mot noe negativt. Jeg har hørt mange grunner til at man ikke skal ha en slik, fordi man låser seg. Jeg mener den skaper frihet. Ikke noe av denne maten blir ødelagt om den ikke spises akkurat den dagen. Det beste som kan skje, uansett planer, er jo om de blir utsatt fordi noe morsommere skal skje?
Det som er fullstendig uaktuelt for meg er å kaste bort tid hver eneste dag på følgende spørsmål. «Hva skal vi ha til middag?» For vet du hva, en liten avsløring kommer nå, den tiden som brukes hver dag på denne ganget opp til antall minutter per uke er mye mer enn tiden jeg bruker på å planlegge en hel uke. Tygg på den, du!
- Mandag: Pannekaker
- Tirsdag: Lasagne med hvitløksbaguetter og salat
- Onsdag: Spicy tomatsuppe (med pretzels?)
- Torsdag: Fiskeboller i hvit saus med kokte poteter og revne gulrøtter
- Fredag: Taco
- Lørdag: Pizza
- Søndag: Sushi
Og så prøver jeg tenke økonomisk når jeg lager maten. Jeg bruker ikke alle hvitløksbaguettene på tirsdag. Om jeg ikke får tid til å bake pretzels som jeg drømte om på søndag kan jeg ta resten av baguettene på onsdag. Restene av tacoen på fredag havner på lørdagens pizza. Og revne gulrøtter kan fort havne i ett gulrotbrød!
Måten å komme i gang på er å slutte å snakke og begynne å gjøre noe.Walt Disney
Jeg forbereder det meste kvelden i forveien. Jeg har nemlig ikke flere timer enn alle andre, ei heller de ukene hvor jeg har jentene, så nøkkelen her er planlegging. For på en vanlig uke er det en del andre ting enn matlaging som skal fikses. Man skal bistå med lekser, kjøre hit og dit, plutselig skal noen i bursdag og vipps så var det noe drama i skolegården. I tillegg skal jeg levere en 100% stilling, for jeg er på ingen måte ei som sitter på stas. Men det går bra. Nøkkelord: planlegging.
Legg igjen en kommentar til Naturmamma Avbryt svar