Det er ikke bare elendighet

Det er jo så lett å falle i staver, og fokusere feil, for mange er det enklest og tenke verst tenkelige utfall så blir man i hvert fall ikke skuffet. Det er veldig mange tanker som svirrer rundt i hodet mitt, jeg ser farer overalt men i kjent Anja- stil forsøker jeg aldri å bli sittende i myra. Det er jo så mye flott også.

Med store barn kommer stort ansvar og store gleder. Som å få kaffe på sengen, og noen ganger frokost, etter at man faktisk har sovet til man våkner av seg selv. Jeg kan komme hjem en helt vanlig tirsdag til en leilighet som lukter blå Jif og grønnsåpe. Noen ganger er oppvaskmaskinen tømt av ryddefeen og klærne i trommelen brettet og lagt på plass. Uten at jeg har bedt om det.

Jeg kan reise til frisøren selv om jentene er hjemme. Jeg kan trene og til og med ta de med vel vitende om at de faktisk har utbytte av det! De kan videreformidle beskjeder, de kan hjelpe meg å huske på og de er virkelig blitt ressurser jeg ikke i sin tid ante omfanget av.

De gjør meg så innmari mye bedre! De tvinger meg til å tenke i nye baner. De spør om ting jeg før ikke anså som relevant (men som plutselig er det for dem og dermed meg). De er så morsomme. Jeg seriøst knekker sammen i latter daglig. De er superkule! De har så god humor og deilig humør. Det ser faktisk ut til, på tross av hva alle eksperter innenfor ulike fag sier, at de blir sjukt bra mennesker.

Dette er del fire i en tidligere publisert fokusuke om dette med å være mamma til store barn:

 1. Den store jenta (del 1)
 2. Det er en lang vei til selvrealisering (del 2)
 3. Sosiale medier
 4. Det er ikke bare elendighet
 5. Når de store barna blir stille
 6. Verdens midtpunkt
 7. Storbarnsmamma – hva med deg?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

5 Comments:

 1. Kjenner jeg gleder meg til den dagen jeg kan sove og våkne av meg selv. Eller bare at jeg får mer enn 3 timer sammenhengende søvn?? De siste 4 årene har jeg sovet Max 3 timer sammenhengene og hatt en total på ca 4-5 pr natt.

  6 åringen har allerede planlagt at hun skal gi meg frokost på sengen når hun blir 10 år 🙂

 2. Pingback: Det er ikke bare elendighet -

 3. Bra Anja! Vi trenger noen som går foran og forteller at det kommer til å bli bra =) Hver sin alder betyr hver sin sjarm og hver sine utfordringer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.