Høy livskvalitet til en lav kostnad!

Det startet som en dag med mye arbeidslyst. Ligger ofte i senga og planlegger dagen før jeg står opp. Gjerne med en kaffe. Å kjøpe (en brukt) Nespresso- maskin å sette denne på nattbordet er et av mine lureste kjøp. Så mye hverdagsglede!

Jeg ville ha hjemmebakt brød til det syltetøyet vi laget av bærene vi plukket her om dagen. Denne oppskriften har jeg brukt lenge, og det blir alltid vellykket. Alle sier de liker det, selv barn, og jeg håper de er ærlig.

Sengetøyet ble vasket og hengt til tørk. Kokvask. Ikke fordi jeg er så innmari møkkete. Men det er faktisk smart å vaske en vask innimellom på høy temperatur. Jeg har fortsatt bare ett sett med sengetøy, og det går helt fint, i det været som er nå tørker ting kjapt!

Mens deigen hevet og sengetøy tørket var det rom for enda et prosjekt. Bilvask. Når man har hjemmeferie bruker man gjerne bilen litt mer enn vanlig. Det spises og drikkes, man sitter på bakken og tar med seg “rumpegress” til setene. Det skal være sånn. Det er en bil som skal brukes. Men litt kjærlighet fortjener den.

Brødene ble perfekte, igjen, og smakte helt ypperlig når jeg var ferdig med det jeg skulle. Jeg vet det ikke er bra, men jeg belønner meg gjerne med mat. En skive nybakt, fortsatt litt lunka, med smør og syltetøy. Det er bedre enn mye annet, skal jeg si deg!

Og man trenger ikke fancy ting for å få bilen til å skinne. Grønn Ajax, klut og hageslange. Lakken har sikkert bedre av å bli vasket med bilsjampo og polert, men jeg tenker at det viktigste er at man får vaska av dritten med jevne mellomrom. Mister Grey skal forresten på bilsykehuset i morgen. 4- års kontroll. Eller service, da.

Når kvelden endelig kom hadde jeg delt ut to brød og syltetøy, avfarget, kuret og nyfarget et hår og vannet plantene til huseieren. Det var rimelig deilig å krype opp i senga. For en “sucker for scent” er lukta av Softlan og utetørket sengetøy himmelsk! Jeg borrer nesa ned i puta… men jeg synes jeg fikk til mange fine ting for særdeles lav kostnad som gjorde mye for meg og oss i går.

Hva bringer denne dagen?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

7 Comments:

  1. Pingback: Høy livskvalitet til en lav kostnad! -

  2. Jeg kan skrive under på at de brødene dine er helt perfekte!! Skikkelig digge! Og JA, både barna og jeg likte det!
    Hjemmelaget syltetøy er alltid digg! Spesielt på nystekt brød! Med smør på!

    Snakk om effektiv dame! Det er deg, Anja! Du er flink som får til så mye! Hvor får du energien fra?

  3. Tror snart jeg må få testa ut den oppskrifta der! 🙂

  4. Det ser bra ut! Gode tips

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.