Kosekrokens mange funksjoner og måloppnåelse!

“Åh, jeg har lyst på egg og bacon til frokost i morgen. Kan jeg få det, mamma” sa Ida da vi la oss altfor sent i går natt kveld. Som den utrolige mammaen jeg kan være er fikk hun selvsagt det. På senga. “Sommerferie er herlig” sa hun og spilte videre på “Sims.” Det betyr ikke at hun ikke savner hun som ligger i underkøya til daglig.

Jeg har blitt kalt mye rart. Pessimist er ikke en av de tingene som kommer først opp når jeg hører hvordan jeg blir beskrevet rundt om kring. Men tilliten min til de ansatte på Yr og Storm er vel ikke helt på topp. “Det blir regn på lørdag” sier dem. Jada. Jeg pusset vinduer fredag. Jeg hang ut klær på lørdag. Det kom det regn. Så langt så godt.

Jeg var lynraskt ganske kjapt ute og hentet inn klesvasken. Før den var hengt opp inne hadde det sluttet å regne ute. Really? Kjære værguder, når dere først flekser muskler må dere leverere litt til. Jeg er like skuffa som gutten på søtten når jenta tar av seg pushup- BH’n med rause innlegg. Men det betydde at vi tok sjansen og fulgte opprinnelig plan for en gangs skyld.

En post på Facebook fortalte om Romeriksbær som hadde selvplukk. Det hadde vi aldri gjort før! Og det er nesten like morsomt som å fiske i Finnmark. Garantert “vinst varje gång” lissom. Det var første mann til mølla- prinsippet men konkurransen var liten. Kun en familie til. Ja, og så stedets ender og høner som løp løse mellom radene. Det var skikkelig skummelt moro når høna plutselig sto bak meg.


Nysgjerrig høne får enten korn eller knuff.

Nordiske ordtak

For ordens skyld ble ingen dyr skadet under plukkingen bortsett fra en edderkopp som møtte sin Skaper på vei ned i en kurv.

Og det er faktisk ganske morsomt å plukke når det er busk på busk med store bær. De som driver stedet er skikkelig trivelige. I tillegg til å plukke bær kan man også kjøpe dem ferdig plukket, honning og økologisk bringebærsaft. Vi dro hjem med 4,7 kilo bær, en stor boks sommerhonning og en flaske saft. Og enda et godt sommerminne, selvsagt!

Ida ler seg nesten skakk. Mor forsøkte ta bilder av innmari høy datter og kappet hode av henne 100% av gangene. Men vi var enige om at dette ville vi gjøre flere ganger. Herlig å finne en slik perle på Sørumsand. Det ble laget jævli mye syltetøy den kvelden, for å si det sånn… Men da har man noe man kan gi bort når man for eksempel reiser på besøk.

Og for oss med litt begrensede midler som ser løsninger der andre klager: HjemmeSPA! Med seks levende lys, isvann, hvite håndklær, WIFI og fulladet telefon hadde Ida det mer enn bra på badet mens jeg svettet over gryta. “Jeg er litt sulten, kanskje jeg kan få noe snacks. Har vi flere vårruller igjen” hadde hun nerver til å spørre om sa Ida.

Men har man klart å levere hjemmeSPA kan man så visst levere en asiatisk restaurant på 20 minutter. Vårrullene hadde jeg riktignok laget tidligere, de lå i fryseren, men hjerteformet risbombe og agurkkunst? Jeg leverer til toppscore denne dagen synes jeg selv. Og de små kaffekoppene jeg har dratt med meg rundt på alle flyttinger har endelig funnet sin funksjon. Nei, ikke som mellomstasjon for kaffe, men dipbolle for Sweet Chili saus!

Her snakker vi ferieskiva si? Ristet brød med smør, hjemmelaget syltetøy og vaniljekremtopper! I det tennene synker ned i skiva hører jeg “Take me to church” bak i hodet. “Amen” sier jeg bare. La hverdagen holde seg vekk enda noen dager, hjemmeferie med alle fasiliteter står ikke tilbake for all inclusive, gjør det vel?

Dagen i dag gikk ikke med til å plukke blåbær. Den er nemlig svidd etter uker med sol, sol og atter sol. Håret til venninna mi hadde nesten samme farge, da. For Kosekroken SPA og restaurant har utvidet til også å inkludere frisørsalong med bevertning. I dag har jeg avfarget, kuret og nyfarget hår. Tre og en halv time, og enda ikke ferdig. For fargen som ble kjøpt inn var jo lik den hun ville vekk fra….

En inn i helskottans varm skogstur senere er jeg klar for å ta med meg PC’n inn på badet. Jupp, vi har handlet badebomber og det er en med mitt navn på der inne. I dag blir det pølser fra mamsen, hun sender fortsatt alltid med meg mat når jeg reiser hjem, og hjemmelaget potetstappe på menyen. Og om Ida klarer legge fra seg penslene litt kanskje en episode eller to med “Westworld” før vi legger oss?

Ikke sov bort sommernatta!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

7 Comments:

  1. Pingback: Kosekrokens mange funksjoner og måloppnåelse! -

  2. Neste år drar jeg på ei ukes ferie til deg tror jeg 🙂 Høres ut som deilige dager 🙂

  3. Rørte, norske bær på brødskiva smaker mamma og barndom. Så fremt det ikke er monter, de smaker nemlig barndom og farmor,- eller jul

  4. Å! Selvplukk er så koselig! Vi har ikke vært på noe selvplukk i år, i år er det hagen som gjelder. Har jo myyyye av det vi liker rett utenfor terrassen ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.