Yubo / Yellow – “Det er som Tinder for ungdom”

Med en Yellow-profil kan man bla seg gjennom andres profiler for å finne nye venner. Man får kun se et profilbilde, navn, alder og bosted – og sveiper til høyre for å bli venn, eller sveiper venstre for å takke nei.

Når to Yellow-brukere sveiper «ja» på hverandre har man matchet – og man kan deretter bli venner på Snapchat. Kommunikasjonen foregår da på Snapchat i form av bilde- og videodeling, eller chatting. 


Kilde: Tønsbergs blad

Man må være 18 år for å bruke denne appen. Men målgruppen er ungdom på 13-18 år. Tidligere het denne appen Yellow. Nå heter den Yubo. Appen er ikke ny, det er ikke problematikken heller, men det betyr ikke at man ikke skal bry seg lenger. Den er i bruk, og brukerne jeg kjenner er langt i fra 18 år.

yubo-yellw-yellow-app-lappeteppet-download
Skuimmel trend

Yubo / Yellow – “Det er som Tinder for ungdom”

Jeg tviler ikke på at de ikke har fått beskjed om at de ikke skal møte noen de ikke kjenner. Men de gjør det. Jeg tviler ikke på at de ikke har fått beskjed om at de ikke skal sende nakenbilder. Men de gjør det. Hva gjør du?

Etter gårsdagens innlegg “En sånn jente” er jeg mer enn noen gang opptatt av å knuse tabuer og være ærlig. Det er for mange som forteller at de har delt et bilde som har blitt spredd videre. Det er for mange som blir presset til å sende flere, og grovere, bilder. Det er for mange som er redd for å si i fra.

Du må fortellet at ikke alle sender bilde av pupp og tiss. Alle treffer ikke kjæresten etter at de har chattet med på nett. Men kanskje det aller viktigste budskapet er at hvis ungdommen gjør, eller vurderer, noe av dette så er du stor og trygg å snakke med. Du er den trygge havna.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

4 Comments:

  1. Pingback: Yubo / Yellow – “Det er som Tinder for ungdom”

  2. Pingback: Yubo / Yellow – “Det er som Tinder for ungdom”

  3. Har jeg aldri hørt om … skjønner jeg ikke er så oppdater på apper og sånt lenger ?(og godt er det!) Men når den tid kommer og jeg må følge meg barna, da er du den jeg skal spørre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.