Så skjedde livet, da?

17.mai kom og gikk. Siden da har det gått slag- i- slag. Jeg liker det. På nasjonaldagen sto jeg opp først, tok en kaffe og plasserte flagg i det nye lavendelbedet jeg er så stolt av.Mon tro om det blomstrer snart?

Dagen startet med frokost på senga for Ida og Vilde. De ble vekket litt før de egentlig måtte med skive, stekt egg servert med iPad. Man velger seg sine kamper. En dag som starter rolig legger som regel ganske sterker føringer for hvordan dagen blir for meg. Jeg tror ikke jeg er så innmari unik der.

Bunaden ble tatt på. Søljer festet og hår børstet. Jentene fikk på kjoler og tre nye 17.mai sløyfer ble delt ut. Vilde ble levert i tog, og det ble organisert forberedelser til overnatting i baksetet via Snapchat.

På skolen var det leker og i år var jeg den stolte “General Stylte.” Jeg mener selv det er vesentlig oppgradering fra forrige gang da jeg fikk sekkeløp. Alle kan ta en sekk rundt beina å hoppe. Stylter krever skills!

Det ble litt omrokkeringer, selvsagt. Det var fem som skulle møte på fem poster. Men det kom tre. Ungene får klippekort på fem poster, såe…. superenkel forskning sier at dette ikke går opp.

Det må være en som deler ut premier. Den som har bokser står nesten halvannen time og stabler. Stylter krevde også sin kvinne.

Jeg kjørte tre jenter tilbake til Kosekroken etter overlevering av stylter og inntak av mat. Skiftet fra bunad til joggings og dro tilbake på skolen for å rigge ned. Det er mange flinke folk i den klassen også. Jeg skal fokusere på dem og ikke de som mener at alt som ikke er moro er andres ansvar.

En av elevene sørget for god stemning. Han kan også spille Snoop Dog på piano i følge Vilde. “Han er helt Beethoven” og spiller alt. Skikkelig kul fyr, Samuel: du har en fan i meg!

Foreldrene til Mona ble med tilbake til Kosekroken. Det var noe problemer med en PC. Det ble varm kaffe, iskald Pepsi Max, salte fisker og bare bein i gress noen timer mens sola gikk ned. De har vært på mange spennende reiser! Kjekt å bli mer kjent med nye mennesker.

På kvelden pusset jeg over sølvet med en lett fuktet mikrofiberklut, hang bunaden ut, vasket strømper, la skjorta i vann (før den faktisk ble vasket og tørket dagen etter), vasket av støvet på skoene og satt dem inn med lærbalsam.

Det var litt “pute- leken” før alle gikk til ro for natten. Konfirmantene tok køyesengen. Vilde tok min og jeg vant sofaen. Første søttendemai- dag ble feiret, som seg hør og bør, med nystekte vafler på sengen.

Det var tre trøtte tryner som skulle på idrettsdag på Rolvsrud klokken ni. Jeg kjører på med Dirty Tricks! Når de sto opp var vitaminer, juice, matpakke og isvann (flasken fylt halvveis opp med vann og fryst i løpet av natta) klare. Fikk poeng.

På vei fra jobb får jeg spørsmål om Vilde kan ta med seg Miriam hjem etter skolen. Det ble ekstra god stemning da jeg fortalte at jeg hadde avspasert den siste timen og kunne hente dem.

Prøvde få med meg Ida på trening (men alle samtaler gikk rett til mobilsvar) da hun skulle overnatte hos Anton “en gang etter skolen.” Men når jeg ikke tar telefonen er det jubaluba i timesvis etterpå?

Dro og trente, uten Ida, for så å få beskjed etter trening at to jenter nå hadde formert seg og blitt til fem. Da ble det stopp på Joker og shopping. To pakker pølser, to kurver jordbær og tre liter is senere var det rolig strøm av hormoner på plenen.

Miriam ble hentet halv syv. Mona ble hentet kvart på syv. Ida var på trening i Skårerhallen klokken syv. Frida ble levert på Rasta kvart over syv. Vilde badet ved Langevann halv åtte. Jeg vasset. Vilde ble kjørt til Kosekroken kvart på åtte. Ida ble hentet på Skårerhallen kvart over åtte og levert til Anton. Jadda!

En lang dusj senere var jeg klar for “HBO & a chillpill” men da var Vilde kaputt. “Jeg legger meg, jeg er så trøtt” sa hun. Og så var det plutselig stille. Vaskemaskinen snurret og gikk. Jeg tømte oppvaskmaskinen og tenkte at jeg er bra heldig som får være med ungdommen selv om det til tider går i hundreogti!

Når natten listet seg på tå glemte jeg den opprinelige planen. Det går fint. Hang ut hvitvasken, det var meldt fortsatt fint vær, startet en ny maskin, satt bilen til lading, ryddet alle flater og la meg i egen seng. Men klart. Jeg skal ikke klage. Jeg har jo fri annenhver uke.

 

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

  1. Pingback: Så skjedde livet, da? -

  2. Høres ut som deilige dager =)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.