Plogging, eller litt mer “gågging” for min del?

Plogging er en trend naturen elsker. Det er joggere som plukker opp søppel mens de løper. Litt mer matnytting enn den tradisjonelle joggeren som kanskje hev seg på “planking” etter uttøying som var litt mer in for en tid tilbake.

Jeg har sett på NRK sin “Planet plast” og tenker at verden blir litt bedre om alle gjør litt. Jeg synes i hvert fall det er mye hyggeligere å gå tur i skogen uten å se “Bæsjepose på en grein” som jeg fortsatt synes er steike teit!

Gårsdagens tur var intet unntak. Jeg trengte ikke lete spesielt nøye. Jeg fant to poser på en tur som vanligvis tar cirka tyve minutter i bedagelig tempo. Innholdet tilsvarte tre Nonstop, og jeg tenker at om du ikke orker bære den….. så kan du vel bare la være å pakke den inn og heller vippe den ut av stien om den lille hunden din ikke klarer bæsje i lyngen.

Denne her er underdelen til en “Real turmat.” På den andre siden av stien fant jeg nemlig to underdeler. Disse gikk jeg faktisk ut av stien for å hente. Cirka 5 meter. De lyste opp i et ellers grønt terreng. Ikke i sitt naturlige habitat, kan du si. Fra dette åstedet er det cirka fem minutter til søppelkasser. Det er jo så man mangler ord!

Jeg er egentlig på generell basis ganske så glad i jula. Noen vil sågar si jeg er ei julejente. Jeg kan til og med le når noen sier at “jula varer helt til påske” men den er i grunn over for i år. Jeg fortalte om at jeg håpet noen hadde brukt skogen som en utestue og laget julefest i skogen med bål. Helt topp! Men ikke etterlat deg mer enn brente bålrester og fotspor når du går hjem igjen.

Det tok i grunn altfor kort tid å finne dette. En bøtte, et par malingspann, x- antall plastbokser (til bærplukking?), ølbokser og generell søppel. Jeg har nå sagt til jentene at de får 50 kroner for hver pose de plukker. Dette er en lett hundrelapp! Nå er jo russetiden i gang. Bare rundt Langvann kan de jo blakke mora si på en ettermiddag.

"Plogging" eller litt mer "gågging"

“Plogging” eller litt mer “gågging”

Plogging eller litt mer “gågging” for min del?

Avslutter med dekkene som viser seg å være treningsredskaper til mannen som løper rundt med disse på vinterstid. Også en jogger med fantastisk funksjon: han får trening og vi får måkte turstier i skogen. Derfor er disse treningsapparatene, eller dekkene, boltet og låst fast i skogholtet. Det er ikke så dyrt med dekkhotell enda, altså!

Men “plogging” ble det ikke så mye av. Man kan nemlig ikke jogge så langt før man må stoppe for å bøye seg ned. Det ble derfor litt mer “gågging” for min del. Klart, jeg kunne klart å gjøre dette unna raskere om det var en konkurranse. Men det var det ikke. Det var bare et forsøk på å gjøre noe riktig tilbake til en skog som har gitt meg så mye.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

11 Comments:

 1. Pingback: Plogging, eller litt mer “gågging” for min del?

 2. Herregud, se det treet a! Hva er det folk tenker med? Og hva er vitsen med å plukke opp dritten i pose hvis du ikke orker å bære posen?
  Idioter!

  • @Louise: Man blir jo helt matt? Men jeg tenker at om noen hadde julefest i skogen er det helt topp, men ta med deg pynten tilbake og bruk den neste gang også. Ja til å bruke naturen. Nei til at man lar søpla ligge igjen.

 3. Uendelig mange <3 til deg! 🙂

  Og ja, det blir gågging. Eller krokryggmaraton noen ganger. Jeg plukker og plukker jeg og, og i går fant jeg en hermetikkboks fra et merke som gikk ut av produksjon i 1985! :O

  • @Skogfrue: Krokryggmaraton var bra ord! Det er jo helt ille, jeg kom også over et avfallsdeponi av gamle malingspann, men jeg orket ikke bære med meg. Får ta litt hver tur?

 4. Så bra! Om alle bare tar i et sånt tak vil vi klare å resusere veldig mye! Bra tiltak =)

 5. Jaggu, det der var en god ide. Jeg tror jaggu jeg skal ta med meg en pose på morgendagens power walk, også skal jeg sende ungene avgårde med hver sin pose og handsker så skal de jaggu få 50 kr og en brus for jobben 🙂

 6. Altså, hva er poenget med å plukke opp bæsjen, om du bare kaster posen i skogen?!
  Det skjønner jeg virkelig ikke!

  Ha ha! Det treeet! Du grønne, glitrende treet god dag!
  Så flink du er som gjør en dugnadsinnsats! Kanskje jeg skal arrangere nabodugnad i helgen?

  • @Linn: Det var ikke så mye som skulle til, en pose og hansker, men jeg velger å tro at om alle tar en pose hver blir det bedre. Og kanskje noen til og med slutter å kaste dritt? Inkludert den pakket inn i plast. Idioter.

 7. Plogging bør bedrives nå på våren, det er umulig å få tatt et eneste joggeskritt, så det er ganske trygt 😉 Blir verre om noen uker når alle velforeninger har vært ute på dugnad. Skjønt, det ser ut som om det er en ustoppelig kilde. Vi har plukket oss ned til kiwi flere ganger nå, men mistenker at noen går bak oss og kaster ut, for når vi går motsatt vei etterpå, så er det masse igjen (eller er det bare at vi har et annet perspektiv?). Jeg har gitt 50 kroner til kjøp etter turen, skjønner jeg er gnien. Kanskje de vil plukke mer dersom de får cash istedenfor?

  • @Abelone: MIne har tilbud om cash, de har enda ikke skjønt hvor lett de kan tjene hundrelapper. Jeg tror dessverre du har rett i at det er en utømmelig kilde. Men jo flere som rydder, jo flere snur kanskje tanken inni hodet sitt før de kaster?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.