Pitabrød

Pitabrød, snøfall og hjemkomst

Jeg trodde jeg våknet til regn. Det ble krampetak i nakken da jeg kom ut i stua og så snøen dale utenfor. Seriøst? Snø? 1.mai? Jeg bare tulla når jeg sa brøytebilen skulle gå foran 17.mai toget altså. Det var ingen utfordring eller oppfordring. Det var en spøk!

Når du får deg en rundt øra er det bare en ting å gjøre. Da tenner man lys og så baker man. Denne gangen hadde jeg lyst på pitabrød. Det er lenge siden, og det er matpakker som skal smøres i morgen.

Pitabrød

1/2 pk gjær

9 dl  vann

3 ts salt

9 ss olje

21 dl hvetemel

Bland, elte i 15 minutter, heve i 2 – 3 timer, del opp i ca like store emner, rull ut boller, kjevle flate, etterheve 1 time, 250 grader varmluft i 8 minutter (pass på siste minuttene, ovnene er forskjellige).

Pitabrød, snøfall og hjemkomst

Jeg er usikker på kilden, jeg har bare tatt printscreen av den en gang, så om noen kjenner den igjen og vil ha cred så bare gi beskjed. Du får kun tommel opp fra meg (og de som spiser).

Men en tur ut er alltid kjekt. Uansett vær. Jeg er ganske godt utrustet hva gjelder utstyr. Og ull funker fint på en dag som denne. Jeg elsker ull! Lanullva er favorittmerket mitt. Den regulerer den forvirra termostaten min. Nei, det er ikke overgansalder.

Ida har kommet hjem fra konfirmasjonsleir. Det var alt som jeg håpet, og litt til. Ekstra stolt er jeg av at hun utmerket seg med skyting av luftgevær samt pil og bue. Den jenta kan man dra med seg i krigen!

Nå er det en kjapp dusj før vi skal ut å spise middag med BesteFarLars. Vi henger etter på feiringer så i dag blir det litt for både meg og Vilde. Været ute er grått og tåkete men inne er det nok levende lys til å tilfredstille en middels aktiv satanist. Det er noe med å tenne lys isteden for og forbanne mørket.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Facebook Comments

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.