Krydder – sjekk dato og når brukte du det sist?

Livets krydder

Jeg elsker krydder. Jeg klarer nok ikke bruke alt krydder slik det skal brukes, altså jeg har det ikke i ryggmargen at “x skal brukes til kylling” for jeg deler rundhåndet ut til alt mulig. Jeg har til og med litt flaksalt i salaten… men det jeg stadig finner ut er at ting går ut på dato! Jeg har en krydderkarusell, så jeg ser jo at jeg allerede her synder litt!

Men det er på tide å kjøpe ny om gressløken og oreganoen er grå. Og så er det smart å se igjennom det man har. Bruker du alt, eller ble det med planene om en rett som aldri ble laget? Jeg hadde to bokser Garam Masala, jeg trenger ikke det. Jeg kastet begge. For jeg kan lage selv om jeg trenger:

 • 2 ts koriander
 • 2 ts spisskummen
 • 2 ts kardemomme
 • 2 ts kanel
 • 0,5 ts allehånde
 • 0,5 ts chili
 • 0,5 ts malt sort pepper
 • 0,5 ts nellik
 • 0,5 ts malt muskat

Når tok du en runde på datoer og behov blant ditt krydder sist?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

4 Comments:

 1. Tusen takk, den blandingen skal jeg notere meg. Har faktisk aldri tenkt på at jeg kun e mikse Garam Masala selv. Jeg har jo også alle disse i krydderboksen min.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  • @Ingrid: Tacokrydder kan man også lage, men her må jeg innrømme at latskapen tar meg rett som det er…. der har du sikkert også det meste i skapet ditt. En boks mindre i skapet i hvert fall? God søndag!

 2. Ganske nylig faktisk! Og gjett om jeg kastet en del og… Og trenger man virkelig 4 av diverse krydder? Nope
  Det var da jammen imonerdende, dama kan lage egne krydderblanding og! Du overrasker meg stadig, Anja!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.