<

Krydder – sjekk dato og når brukte du det sist?

Livets krydder

Jeg elsker krydder. Jeg klarer nok ikke bruke alt krydder slik det skal brukes, altså jeg har det ikke i ryggmargen at “x skal brukes til kylling” for jeg deler rundhåndet ut til alt mulig. Jeg har til og med litt flaksalt i salaten… men det jeg stadig finner ut er at ting går ut på dato! Jeg har en krydderkarusell, så jeg ser jo at jeg allerede her synder litt!

Men det er på tide å kjøpe ny om gressløken og oreganoen er grå. Og så er det smart å se igjennom det man har. Bruker du alt, eller ble det med planene om en rett som aldri ble laget? Jeg hadde to bokser Garam Masala, jeg trenger ikke det. Jeg kastet begge. For jeg kan lage selv om jeg trenger:

 • 2 ts koriander
 • 2 ts spisskummen
 • 2 ts kardemomme
 • 2 ts kanel
 • 0,5 ts allehånde
 • 0,5 ts chili
 • 0,5 ts malt sort pepper
 • 0,5 ts nellik
 • 0,5 ts malt muskat

Når tok du en runde på datoer og behov blant ditt krydder sist?

Kommenter med Facebook
Ukeplan - spis godt hver uke uansett
I’m back in tha crib

4 thoughts on “Krydder – sjekk dato og når brukte du det sist?

  1. @Ingrid: Tacokrydder kan man også lage, men her må jeg innrømme at latskapen tar meg rett som det er…. der har du sikkert også det meste i skapet ditt. En boks mindre i skapet i hvert fall? God søndag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.