Hverdagsengel og hektisk dag

Man trenger en hverdagsengel på dager som raser litt raskere enn andre. For endelig kom torsdagen. Ida hadde jobbet mange timer, og dager, på den etterhvert så berømte dragen. Men før jeg kom på skolens “Mikaeli-feiring” var det litt reisevirksomhet involvert. Jeg har alltid likt å reise. Det er en av mine fordeler ved min jobb.

Men jeg tror mange har et litt romantisk bilde av dette med reisevirksomhet i jobb. I hvert fall for oss vanlig dødelige med månedskort og termokopp.

togskinne_lappeteppet_nathionalteateret
Skal du ut å reise igjen, Anja?

Jeg har jo fått, eller betalt dyrt, for mitt første månedskort. Gjør også leksa mi før avreise og sjekker ut hvor sonen min slutter, hvilket tog jeg skal ta og når jeg må gå over fra #ruter billett til NSB.

lappeteppet_jobbe_på_tog_ipad
Togtiden må brukes!

iPaden er ikke ny. Men den hopper avgårde og fungerer til det jeg trenger den til på reise. Jeg får svart på e- poster som kommer enten jeg sitter her eller der. Det er flott at man kan bruke tiden effektivt når man må sitte stille.

Jeg liker forresten å jobbe på toget. Jeg liker å kikke ut og se verden rase forbi. I Asker gikk billetten fra #ruter til NSB og i Drammen kom min kollega på.

Etter noen timer i Porsgrunn med møte hadde vi ettermøte i samme by før hun dro videre for å møte noen mens jeg hoppet på toget tilbake til Hanaborg.

Luksus på tur?

Det var hverken høye snitter eller middag med vin. Ikke fancy kaffe heller. Men alle leverte det de skulle, jeg fikk koffein og en lunch og da er jeg egentlig veldig blid.

lappeteppet_sove_på_tog_komfort
En god soldat hviler når han kan!

Selv om dagen går bra og man ikke nødvendigvis løper beina av seg kan man bli sliten. Jeg tok et tidligere tog enn det reiseruten anbefalte på morgenen. Det er rett og slett fordi at om første toget ble forsinket, slik det overraskende ofte er, så mister jeg tog nummer to.

Mister jeg tog nummer to kommer jeg for sent til møtet. Må møtet utsettes så rekker jeg ikke kveldens forestilling. Da står du opp en time før. Så enkelt er det.

lappeteppet-middag-kiwi-sandwich-smoothie
Dagens middag, det funker!

Jeg koordinerer med ungene, som plutselig ikke skal kjøres av meg lenger. Det frigir tid. Ei anna som skal kjøre med meg tilbyr seg plutselig å hente meg på stasjonen. Enda mer tid spart. Jeg hopper av på en annen stasjon, klokka er seks og jeg har ikke spist siden jeg kom til Porsgrunn.

Så dukker en hverdagsengel opp

Det er ikke heldig å spise en gang om dagen, så jeg rekker akkurat løpe innom Kiwi før jeg blir plukket opp av snille Marie som har ordnet med sitteunderlag og tepper.

hverdagsengel
Min hverdagsengel

Takk, min hverdagsengel Marie for at du ordnet fysisk og psykisk varme på en dag som kunne vært både kald og grå.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

One Comment:

  1. Pingback: Hverdagsengel og hektisk dag -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.