“Hei, det er i fra Donald- klubben”

Det var slik det startet da feil mann fra Donald- klubben ringte feil dame en fredag ettermiddag. Jeg kom ganske kjapt på at jeg for kort tid siden hadde sagt opp abbonementet på Donald Duck Junior og hadde argumentene klare. Jeg har vanligvis mye tålmodighet når det kommer til selgere. Jeg er jo selgerpakk selv. Jeg vet hvor slitsomt det er å ringe telefon på telefon til mennesker som ikke har bedt meg om og ringe. Jeg er oppdratt til å være en ganske så høflig person. Anser meg selv for å være en relativt oppegående person sosialt sett også. Men innimellom så går jeg på trynet så det synger.

Selger: Hei, det er i fra Donald- klubben! Jeg ringer fordi vi har mottatt din oppsigelse, Anja!

Anja: Hei, du!

Her er jeg fortsatt blid, hyggelig og tydeligvis særdeles trivelig å snakke med siden han velger å fortsette.

Selger: Jeg har et fantastisk tilbud til deg, Anja. Du kan få x-antall blader for x- antall kroner, vi spanderer selvsagt frakt og porto pluss at du får et badehåndkle på kjøpet, Anja.

Anja: Tusen takk, men det er ikke aktuelt (med trykk på IKKE). Jeg tar kontakt om det skulle endre seg. Ha en fin….

Jeg blir avbrutt. Avbrutt, faktisk. Det er dårlig selgerskikk, altså!  Tydelig uerfaren. La kunden snakke ferdig, lille venn. Ja, her brukte jeg jammen i meg en hersketeknikk. Men jeg sa det ikke høyt. Uansett, her kan du potensielt snakke bort et salg. Ha is i magen. Kunne du sagt “takk det samme, er det greit at jeg setter deg opp på en oppfølging om x-antall måneder?” Men neida…..  Han snakker superivrig videre i falsett, får de lykkepiller i kaffen sin når de kommer på jobb?

Selger: Men nå har det seg sånn at jeg har fått lov til å gi noen utvalgte en ekstra god rabatt (her vedder på at han tar en hight-five med kollegaen i det åpne, hippe kontorlandskapet). Over 50% rabatt på x- antall blader i x-antall måneder for x- antall kroner, Anja. Ja, og så spanderer vi selvsagt frakt og porto pluss at du får et badehåndkle på kjøpet. Det får du ikke kjøpt i butikken, Anja.

Nå begynner jeg å lure på om de skyter knallbonbon’s i lokalet med serpentiner. Har de på nabopulten begynt å inhalere helium som skulle brukes til ballongene når de nådde budsjett? Slik som han her holder på tar det litt tid….. jeg trekker pusten dypt. Jeg teller til fem inni meg. Jeg finner mitt zen. Jeg har ikke avgitt et eneste kjøpssignal. Alt jeg sier, tonefall og ordvalg skriker LA MEG VÆRE!

Anja: Nei, bladene ble ikke lest. Det er ikke aktuelt. Ta……

Igjen blir jeg avbrutt. Men i helvete! Jeg hører haka mi treffe pulten. Jeg håper de ikke betalte noe for denne opplæringen. Det sikringsskapet mitt hadde jo allerede fått kjørt seg litt noen minutter i forkant. Jeg har også mine telefoner. Men jeg sverger, jeg hadde klikket anyday på dette her. Og jeg er tålmodig. Spør hvem som helst. Jeg tåler det som tåles skal. Jeg biter tenna sammen. Det er jo ikke rart jeg må sove med biteskinne og får migrene for verden har tydelig tenkt å se hva jeg er god for i dag.

Selger: Men Donald er jo for både barn og voksne, Anja. Alle trenger noe å le av, du vet jo hva de sier Anja. En god latter forlenger livet! HØ HØ HØ (ja, akkurat like falsk var denne tillærte latteren fra kurset de ikke burde betalt penger for). Men for noen heeeeeeeeeelt spesielle (og nå tar han nesten helt av, og snakker på inn- og utpust og jeg tror han nå står og shaker på kontorpulten sin) har jeg et enda bedre tilbud, Anja. Vi halverer pakken og du betaler da bare x- antall kroner for x- antall utgaver. Ja, og så spanderer vi selvsagt frakt og porto pluss at…….

Nå avbryter JEG han.

Anja: Ja, jeg får vel det jævla badehåndkle jeg ikke vil ha også?

donald- klubben-vs-lappeteppet
Slik Anja blir oppfattet i Donald- klubben?

Og slik ble Donald- klubben boikottet hos meg

Nå skjønner han. Endelig skjønner han. Eureka, denne dama er ikke i kjøpsmodus gitt. Ikke engang litt. Han tjente ikke en dritt. Bedriften tapte ikke bare dette salget men alle potensielle salg fremover. Jeg kommer jo aldri til å kjøpe fra han, eller tegne abonnement på Donald. Jeg er mer sta enn denne karen. Jeg kan fint boikotte både firmaer og butikker til evig tid. Det er så få som har et monopol på en vare eller merke at det går som regel helt fint.

Med en stemme som nå er faretruende lav og ord som uttales veldig tydelig for de som ikke oppfatter ting så raskt avslutter jeg samtalen.

Jeg har sagt, gang på gang, at jeg ikke er interessert på så mange måter at dette bare er flaut for begge parter og vårt yrke. Nå foreslår jeg at du går inn til din nærmeste sjef, ber han ta kontakt med de som har hatt din opplæring, ber om full refusjon og avbryter kontrakten på videre oppdrag med umiddelbar virkning. Skulle det være sånn at du faktisk ønsker å jobbe som selger, en som faktisk vet hvordan dette skal og bør gjøres, så har jeg et navn på blokka mi som kan hjelpe deg. Men meg ringer du aldri igjen. Forstått?

Det ble stille. Det ble helt tyst. Vi ble enige. Og ingen har ringt meg fra Donald- klubben siden. Merkelig….

Publisert første gang i 2016.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

6 Comments:

  1. Pingback: Dagens gode gjerning – Avdelingholt

  2. Pingback: “Hei, det er i fra Donald- klubben” -

  3. Haha herlig. Da skjønte de nok til slutt at du ikke var interessert ?

  4. ???jrg ler så jeg griner, Anja!
    Ha ha ha! Jeg husker veeeldig godt sist gang de ringte deg ???

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.