Presskanne, hvilepuls og Skram

Ukene flyr avgårde. Jeg jakter på hvilepuls. Denne her ble litt ekstra hektisk i innspurten både mentalt og fysisk. Da er det viktigere enn noen gang å sette på bremsen. Finne tilbake til hvilepulsen. Tvinges i ro. Været ute er preget av høst. Jeg tenner lys og setter på musikk.

lappeteppet-trening-anja-holt-hvilepuls
Uansett slår du de som ligger på sofaen!

Trening er bra. Jeg tror på at energi avler energi. Selv i går hvor jeg hadde hodepine dro jeg på trening etter jobb. Jeg løftet ikke tungt. Jeg presset meg ikke hardt. Men jeg tror det er lurt, om man ikke har for vondt, å bevege seg. Gjøre noen riktige øvelser. Blodet strømmer ut i kroppen med endorfiner, stive muskler som kan forårsake hodepine løsner litt. Hvilepuls. Om du ikke kan gjøre alt gjør i hvert fall litt?

lappeteppet-else-selvmord-hvilepuls
Ikke lystig men veldig viktig!

Jakten på hvilepuls fortsetter

På torsdagen hoppet jeg i badekaret etter skoleforestillingen som var ute. Man blir kald, selv om hverdagsengler gjør kvelden bedre. Jeg gikk “all in” og laget meg hjemmeSPA feeling med duftlys, kubbelys og skammelig mengde Pepsi Max.

På skjermen hadde jeg verdens fineste Else Kåss Furuseth som formidler verdens viktigste budskap. Snakk om det. Snakk om ting som er vanskelig. I dette tilfelle om selvmord, som hun har for mye erfaring med.

Men serien “Else om selvmord” er ikke tung selv om tematikken er det. Håndtert på en måte kun hun, i tett samarbeide med Peder Kjøs, kan. Anbefales som mentalt viktig påfyll i en tid hvor folk er mest opptatt av hvordan ting ser ut.

På en høyttaler bak meg spilles den siste plata til Eva Weel Skram. Det er en sånn dag i dag. Her spilles alt fra k- pop, Manowar, Side Brok og Trygve Skaug i skjønn forening. Men i dag, i dag er en dag for Eva sin stemme og tekster.

Sjå alle dagane som ligg’e bak oss no Vi har bygd dei opp fra botn av begge to Sjølv om at det sku’ bli evigheit, lyse vinmarker smelta om til eit Eg lovar at eg ska’ stå inntil deg, du veit–

Eva Weel Skram

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

  1. Pingback: Presskanne, hvilepuls og Skram -

  2. Hvilepuls er viktig! Greit å yte ekstra innimellom, dersom man finner hvilepuls og kan legge skuldrene i lav stilling. Og trening er bra!
    Høst ute her. Også. Med snø på toppene. Kom brått på meg idag er gutta hjemme, lammekoteletter og eplekake. Hjelper på hvilepulsen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.