Dagens forestilling: Mikaeli-feiring

Vi ønsker foresatte og familie hjertelig velkommen til årets Mikaeli-feiring!

Torsdag 27. september kl. 19.00 i skolegården.

Ta med sitteunderlag og varme klær!

Rudolf Steinerskolen i Lørenskog

Jeg gleder meg veldig til dette! Hele skolen er samlet og alle bidrar. Ida er en av de som har jobbet med oppussing av Dragen. Og det gode vinner alltid over slemme drager, det er godt å vite.

Mikkelsmess er en kirkehøytid viet til erkeengelen Mikael. Den feires 29. september hvert år. I Norge var Mikkelsmess helligdag frem til 1770. I 1999 bestemte Kirkemøtet seg for å gjeninnføre feiringen av “Engelen Mikael og alle englers dag.” Mikkelsmess har ofte blitt feiret sammen med høsttakkefesten i Den norske kirke.

Merket for Mikkelsmess på primstaven er som regel en vekt, et attributt som har vært knyttet til Mikael. I folkelig tradisjon har Mikkelsmess vært en viktig innhøstingsfest og derfor en av de store merkedagene i året. All avling skulle være i hus til Mikkelsmess, buskapen skulle være i hus og sauene skulle være hentet ned fra fjellet. Nå kunne snøen komme.


Kilde: Store Norske Leksikon

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

One Comment:

  1. Pingback: Dagens forestilling: Mikaeli-feiring -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.