grytebrød

Grytebrød – hver eneste dag!

Grytebrød med store luftlommer, det er godt det! Det står alltid en eltefri deig og putrer et sted. Det går kjapt å røre sammen, resten gjør seg nesten selv. Jeg får stadig spørsmål, jeg kan ikke skrive den enklere enn det jeg gjør under.

Ingredienser Grytebrød

 • 500 gram mel
 • 2 ts salt
 • 1 ts tørrgjær
 • 4 dl vann

Fremgangsmåte Grytebrød

 • Bland det tørre
 • Tilsett vann
 • Rør sammen
 • Sett på lokk
 • Vent til neste dag
 • Brett deig på melet underlag
 • Etterheve under bakebolle i 1 time
 • Sett gryte i ovn på 250 grader
 • Stekes på 250 grader i 30 min
 • Ettersteke uten lokk på 200 grader i 10 min

Hvis folket ikke har brød, kan det jo spise kaker.

Marie Antoinette
grytebrød

Når det gjelder mel kan du jo bruke alle de melblandingene du ønsker, jeg har fra 200-400 gram med siktet hvetemel og resten med havre eller noe annet grovt. Her brukes det som er i skapet. Gulrot og ulike frø og kjerner kan også med fordel tilsettes.

Jeg verdsetter alminneligheten. Det daglige brød. Det herlige A4-livet.

Lars Saabye Christensen

Inntil Orkla har fått opp produksjonen på gjær kan det jo være greit å drøye det man har til butikkene igjen har fått opp lageret sitt.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.