Grytebrød med store luftlommer, det er godt det! Det står alltid en eltefri deig og putrer et sted. Det går kjapt å røre sammen, resten gjør seg nesten selv. Jeg får stadig spørsmål, jeg kan ikke skrive den enklere enn det jeg gjør under.
Ingredienser Grytebrød
- 500 gram mel
- 2 ts salt
- 1 ts tørrgjær
- 4 dl vann
Fremgangsmåte Grytebrød
- Bland det tørre
- Tilsett vann
- Rør sammen
- Sett på lokk
- Vent til neste dag
- Brett deig på melet underlag
- Etterheve under bakebolle i 1 time
- Sett gryte i ovn på 250 grader
- Stekes på 250 grader i 30 min
- Ettersteke uten lokk på 200 grader i 10 min
Hvis folket ikke har brød, kan det jo spise kaker.
Marie Antoinette

Når det gjelder mel kan du jo bruke alle de melblandingene du ønsker, jeg har fra 200-400 gram med siktet hvetemel og resten med havre eller noe annet grovt. Her brukes det som er i skapet. Gulrot og ulike frø og kjerner kan også med fordel tilsettes.
Jeg verdsetter alminneligheten. Det daglige brød. Det herlige A4-livet.
Lars Saabye Christensen
Inntil Orkla har fått opp produksjonen på gjær kan det jo være greit å drøye det man har til butikkene igjen har fått opp lageret sitt.
Legg igjen en kommentar