Dine siste miljøgrep

lappeteppet-snø-sol

Skogfrue ba oss dele våre siste miljøgrep, jeg skulle egentlig skrive dette i går men dette er fordelen med “#livetmedmånedskort. Man kan blogge på toget på vei til jobb! Akkurat i dag kom toget i tide, jeg rakk det og jeg fikk sitteplass. I tillegg skinner sola, det er hvit snø og mange kuldregrader. Men det gjorde ingenting. Har hansker, vinterjakke og skikkelige vintersko!

Og det er en av mine miljøgrep, om enn noe ufrivillig, månedskort på tog. Jeg ser at jeg bruker bilen minimalt. Faktisk har jeg kun to dager i uken hvor jeg nå vet jeg bruker bil. Annenhver torsdag når Vilde skal leveres og hentes på trening. Hver søndag når jeg skal trene selv, om jeg da ikke har vært tidlig oppe og gått (men det har ikke skjedd mange ganger).

I går laget jeg pizzasnurrer. Da brukte jeg restene fra fredagens taco (kjøttdeig, løk, sopp, tacosausen og ost), tre skiver kokt skinke (som jeg hadde måttet kaste senere denne uka, siden jeg ikke spiser mye brødmat når jeg alene). Det er, i tillegg til miljøvennlig, god økonomi å spise opp maten man har kjøpt.

I fjor sommer plantet jeg lavendelbed og så på humla suse i timesvis. Jeg har aldri før sett så mange humler på et sted noen gang! Isteden for å kjøpe et ferdig insekthotell laget jeg et jeg kunne nyte selv også. For duften av lavendel er jo bare herlig!

Jeg tørker de klærne jeg kan på snor! Den uken jeg er alene bruker jeg sjelden tørketrommel. Klærne slites mindre. Jeg har i tillegg en tørketrommel fra Miele som testen sier er miljøvennlig med tanke på strøm. To fluer i en smekk der, altså.

Jeg kjøper ikke bøker. De bøkene jeg har i hylla er gaver. Ellers laster jeg ned eller låner på biblioteket. Nei, du får kanskje ikke lest den mest populære boken med en gang, men du sparer igjen både penger og miljø. Og brukte bøker kan du fint gi videre!

Jeg handler gjerne brukt og selger eller gir bort ting jeg ikke lenger bruker. Det er bra for både miljø og lommebok. Det er løsninger som finn.no og Tise i tillegg til de du vet trenger noe du har. Smart det, å gå igjennom innimellom.

Har du et bevisst holdning til miljøet?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

5 Comments:

  1. Pingback: Dine siste miljøgrep -

  2. Veldig bra!!! 🙂 Jeg skulle ønske jeg hadde mulighet for tog, men da må jeg kjøre en halvtime først for at det skal funke. Ellers tar det fem timer å komme til nabobyen som ligger 25 minutter unna – jeg kødder ikke. 🙂

  3. Veldig gode miljøtiltak du praktiserer.

    Vi holder på med flytting og må kvitte oss med veldig mye. Det som fortsatt er fint av møbler prøver vi å få solgt, men det går dårlig, folk er stort sett ikke interessert i brukte møbler. Klær og leker gir vi til gjenbruk hos Fretex, da kommer det andre til gode.

    Mye må dessverre kastes da det har blitt ødelagt eller for gammelt til at noen vil ha det. Men alt blir kildesortert og levert på gjenbruksstasjonen.
    Vi prøver etter beste evne å tenke miljø

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.