humla suser-lavendel

Å se på humler suse – teori ble praksis

humla suser

Jeg har egentlig ikke viet så mange tanker til humler. Men alt miljøfokus rundt meg har fått selv en førtiåring til og til tider se litt ekstra rundt seg. Skogfrue inspirerer meg stadig. Jeg visste for eksempel ikke at humler, og bier, samler nektar fra løvetann? Men jeg har lært at humla ikke bare er et sommertegn, men også er viktig.

Særlig i nord spiller humla  en viktig rolle. Når du spiser blåbær, epler og agurk mens du nyter synet av høyfjellsplanta…. takk humla! Sammen med biene sørger de for at økosystemene våre går rundt. Du kan kjøpe ferdige, eller lage selv, flotte humlehotell.

Du kan la være å klippe ned all løvetann, I Kosekroken kjøpte vi de tre største lavendelplantene vi fant i pinsen. Liker du ikke den lilla planten med fantastisk duft (gjett en gang om jeg liker den) finnes det stauder.

Fun facts om humler:

  • Humla beveger vingene i åttetall, virker som små propeller som gir en kraftig oppdrift og framdrift!
  • Humla bruker ca. 200 vingeslag i sekundet når den flyr.
  • Humla kan i tillegg til å bære sin egen vekt få med seg lik vekt av nektar og pollen med seg hjem.

Og jammen i meg har ikke humlene funnet veien, sammen med en og annen sommerfugl, jeg gleder meg barnslig mye når teori og praksis stemmer. Ha en herlig morgen!

Hilsen Humlevennen

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Facebook Comments

11 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.