Å se på humler suse – teori ble praksis

humla suser

Jeg har egentlig ikke viet så mange tanker til humler. Men alt miljøfokus rundt meg har fått selv en førtiåring til og til tider se litt ekstra rundt seg. Skogfrue inspirerer meg stadig. Jeg visste for eksempel ikke at humler, og bier, samler nektar fra løvetann? Men jeg har lært at humla ikke bare er et sommertegn, men også er viktig.

Særlig i nord spiller humla  en viktig rolle. Når du spiser blåbær, epler og agurk mens du nyter synet av høyfjellsplanta…. takk humla! Sammen med biene sørger de for at økosystemene våre går rundt. Du kan kjøpe ferdige, eller lage selv, flotte humlehotell.

Du kan la være å klippe ned all løvetann, I Kosekroken kjøpte vi de tre største lavendelplantene vi fant i pinsen. Liker du ikke den lilla planten med fantastisk duft (gjett en gang om jeg liker den) finnes det stauder.

Fun facts om humler:

 • Humla beveger vingene i åttetall, virker som små propeller som gir en kraftig oppdrift og framdrift!
 • Humla bruker ca. 200 vingeslag i sekundet når den flyr.
 • Humla kan i tillegg til å bære sin egen vekt få med seg lik vekt av nektar og pollen med seg hjem.

Og jammen i meg har ikke humlene funnet veien, sammen med en og annen sommerfugl, jeg gleder meg barnslig mye når teori og praksis stemmer. Ha en herlig morgen!

Hilsen Humlevennen

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

11 Comments:

 1. Pingback: Å se på humler suse – teori ble praksis -

 2. Hmmm, tror jeg må ut å kjøpe meg lavendel jeg også <3 De lukter sååå godt. Og Løvetann har vi et hav av <3

 3. Jeg har lavendel i beddene hvor jeg har roser, fordi de dekker bunnen og det er enklere å holde det pent, når tiden løper fra lukingen 😀 Men, som sagt, vi har en suerduper hekk, som trekker til seg humler

 4. Så mange <3 <3 <3 <3 !! 🙂

  Og ja, lavendel er bare helt nydelig. Jeg hører dessuten at myggen gjerne styrer unna den, så vinn/vinn! 🙂

  • @Skogfrue: Da tør jeg ikke tenke på hvor mye mygg det egentlig skulle vært hos oss. Kirsti lurer på om antall eller størrelse på lavendel har noe å si? Hun ha’kke humler…

 5. Jeg har lavendel, men har ikke sett humla iår. Mulig jeg må kjøpe mer lavendel?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.