Har du egg har du mat!

Det skulle vise seg, forsommeren 2018, at jeg hadde tatt med meg feil unge hjem fra føden. For ingen med mine gener tar egg fra kartongen på denne måten? Altså, man starter vel på den ene siden og jobber seg bortover?

Jeg er ikke fullstendig diagnostisert, men det er neppe denne byttingen heller. Hvem tar egg helt på måfå i kartongen?

 

Tomatsuppe smaker alltid. Jeg har laget en dullion fra bunnen. Jentene foretrekker fortsatt “Toro” sin. Jeg blir gal. Men jeg legger til mer, mer av alt faktisk. Mer pasta, litt fetaost, vårløk, egg og fersk basilikum. Og hvitløkbaguett, Mammapolitiet slår sikkert til. Jeg er for svett til å protestere for tiden.

Når man er inne på egg. Nykokte egg, som fortsatt er varme, på en skive eller rundstykke med ånkli smør, majones, salt, pepper, tomat og vårløk. Det er ikke akkurat smaken av kjedelig matpakke med svett gulost. Så jeg støtter ordene jeg vokste opp med:

Har du egg har du mat!

Eggesalat, stekt egg, kokt egg, omelett, eggerøre og vafler. Har du egg kan du alltid lage noe godt. Min eggesalat blir aldri lik. Den er litt som pizza. Den inneholder gjerne rester av ting jeg finner i kjøleskapet. Samme med omelett. Gjør det da egg til en bærekraftig ingrediens?

Hva er din favorittrett med egg?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

10 Comments:

 1. Pingback: Har du egg har du mat! -

 2. Velkommen i klubben for oss med selvdiagnostisert OCD ??? haha er så enkg, man MÅ begynne i det ene enden :p

  Her spises det mye egg. Kokt, stekt, bakverk, på brødskiva, til alt! Spiser en del stekt egg til lunsj 🙂

 3. Man begynner i ene enden ja, men når man har tatt to derfra tar man de to neste fra andre siden. Det MÅ være likevekt i kartongen #OCDtrivesveldiggodhosmeg

 4. Helt enig, har du egg har du mat. Jeg spiser egg i alle varianter, men som oftest som omelett eller kokt. Dog er det mange år siden jeg laget eggedosis, ikke siden jeg var barn og det er mange år siden det. Hmm, kanskje noe å servere barnebarna når jeg tenker etter.

  Man kan ikke ta egg fra kartongen som man vil. Man må ha orden i rekkene.

  God helg.

  Klem fra Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 5. Vi har samme diagnose ?? ingen starter random i eggekartongen, nei… man starter på ene enden og spiser seg bortover. Ordning og reda ?

  Hmmm… favorittrett med egg… egg og bacon? Tomatbønner og grovt brød med smør på. Kanskje. Vet ikke. Egg i salat. Egg i suppe. Sterk ris med egg. Omelett. Pannekaker. Vafler. Egg er digg…

 6. Eh. Dette er en … problemstilling(?) jeg aldri har tatt stilling til. Egg i fast rekkefølge ? Egentlig veldig glad for at dette ikke er noe jeg må tenke på, det finnes mye annet å bruke tiden til ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.