Velkommen til kurs for ungdomsforeldre!

Slik lød overskriften på invitasjonen og jeg takket “ja.” Jeg tror alle alltid har noe å lære. De som mener at man ikke trenger delta på foreldremøter, kurs, samtaler eller dugnader er den største taperen når det kommer til ungene sine. Det handler om å kjenne til det terrenget ungene navigerer seg rundt i. Hva tenker de andre? Er det noe man skal være obs på?

Kurs for ungdomsforeldre

Hvordan skape en balanse mellom å være en tydelig voksen som holder fast på grenser og regler, samtidig som ungdommen kan åpne seg for deg når de trenger? Dette er temaer kurset vil gå nærmere inn i/på. Det vil gi deg en «verktøykasse» for å hjelpe ungdommen gjennom livets oppturer og nedturer. Kurset vil også hjelpe deg til bedre å forstå ungdommens følelser, atferd og behov, samt gi deg hjelp til å få et generelt bedre samspill med ungdommen.

Ungdom kommer tro det eller ei med en bruksanvisning, men vi må ta på oss de riktige brillene for å klare å lese den!

Kurs for ungdomsforeldre
Kurs for ungdomsforeldre

Kurset kjøres i regi av Forebyggende Psykisk Helsevern i Lørenskog kommune over fire ganger. De gjør en utrolig viktig jobb og er et fantastisk tilbud alle kan benytte seg av. FPH er lavterskel, ingen henvisning og kan veilede barn, unge og foreldre når Livet kjelker seg litt til innimellom.

FPH (Forebyggende Psykisk Helsetjeneste) tilbyr lett tilgjengelig psykisk helsehjelp til alle innbyggere i Lørenskog kommune. Teamet for barn og unge består av seks psykologer, en spesialkonsulent og en sekretær. Vi samarbeider tett med helsestasjonene, skolehelsetjenesten og fastlegene og driver utstrakt veiledning og undervisning til samarbeidspartnere i kommunen. Vi tilbyr også råd og veiledning, vurdering, kortvarig behandling samt noe undervisning og kurs. Vår holdning er at ingen vansker er for små til at vi kan kontaktes.

Så jeg møter opp, med briller fra “Silhouette” på nesen, klar for nye innspill og tanker. Kommer jeg til å fjerne internett, innføre striktere leggerutiner og overraskende avhør når de sitter på do og ikke kan flykte? Neppe. Men jeg håper noen kan løfte meg opp i fugleperspektiv så jeg ser et større bilde. Jeg er tross alt ikke så stor i annet enn ord.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

4 Comments:

  1. Fan-tas-tisk!
    Ja til flere slike innlegg, opplysninger som dette bør spres =) Håper på mange slike gode kurs rundt om kring.
    Man blir godt fulgt opp (fra helsestasjonen) når barna er små, men når det blir verre i tenåra er det ikke et team rundt deg medmindre du tar kontakt selv!

  2. Finnes det virkelig noen som mener at man ikke trenger foreldremøter,kurs mm? Vet at det er mange som ikke deltar på slikt av dårlig interesse og latskap, men tviler på at disse tar et bevisst valg. Hm
    Ellers; fantastisk initiativ og ja-skulle ønske det var fler kommuner som tilbød slike kurs.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.