Vårruller og en blå løype

Jeg våknet opp til regn. Jeg liker lyden av regn når jeg ligger i senga. Våkne, eller sovne, til. Vann, man trekkes mot elementet uansett alder på et vis. Jeg bestemte meg for at jeg skulle gå “Blåløypa” i dag.

Gulrot, rød løk, hvitløk og vårløk.

Tilbake i Kosekroken hadde jeg egentlig planlagt å bake skoleboller. Men dagen før bakte jeg tre brød så jeg hadde faktisk ikke plass. Men jeg hadde kjøpt inn til vårruller, som ekstra snacks i matpakkene på fredag, disse måtte lages før det ble dårlig. Vi kaster ikke mat!

Kyllingkjøttdeig stekes først (ofte på tilbud), ha oppi grønnsaker, litt vann og krydder.

Vårruller er litt som pizza. Du kan putte oppi mye rart som ikke lenger ser så fristende ut. I dette tilfellet var vårløken litt pjusk, men største delen av fremdeles brukendes denne dagen. Om to dager hadde den blitt kastet.

Filodeig penslet med olje.

De fleste bruker nok “vårrull- ark” som man får kjøpt i asiatiske butikker. Men filodeigen var også på tilbud denne gangen, det var jo derfor jeg bestemte meg for å lage dette, og de funker også veldig greit til vårruller. Bare kutt til kvadrater med en pizzakutter.

Klar til fredagens matpakke!

Når steking var unnagjort hoppet jeg i dusjen før jeg skulle smake på godsakene til filmen “Ikke uten min datter.” Ida sto plutselig i gangen, uten planer, så hun ble igjen for både mat og film. Pluss sjolade og is.

Filmen var bra. Selv for meg som har lest boka. Vårrullene var gode. Selv om de ikke ble laget etter en oppskrift. Jenta var blid. Selv om hun er tenåring. Og jeg klarte både å legge meg og stå opp for sent.

God mandag!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

5 Comments:

  1. Vårruller sååå godt!
    Vi pleier å ha vårrullverksted en gang i halvpret, og lager 200 stk! Så har vi til mange kosemiddager det neste halve året 🙂

    • @Monica: Noe sier meg at du har litt mer enn tre små skuffer som fryser. 😉 Men det høres skikkelig deilig ut å lage så mange av gangen. Jobben er jo den samme. Steker dere dem før de fryses?

  2. Pingback: Vårruller og en blå løype -

  3. Nam, det så godt ut! Jeg har ikke prøvd å lage vårruller selv noengang – men det skal jeg nå prøve på:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.