Kjære syklist i veien der…..

Ja, jeg vet du har lov å være syklist i veien. Jeg innrømmer at jeg ikke hverken har eller hadde ditt mot da jeg var aktiv syklist. Å sykle i veibanen er ikke for småbarnsmødre som er glade i livet sitt og vil se barna vokse opp. Jeg vet dere er der. Det er et sikkert vårtegn. Det er ikke første gang jeg kommer med en slik anmodning.

Jeg vet også at dere er mye raskere enn biler til å skifte fil og kaste dere ut i rundkjøringer. Særlig den ved Ensjø hvor du i tillegg har nedoverbakke. Jeg så deg. Det var med nød og neppe at hun som lå i høyre felt fikk stoppet. Hun så deg ikke. Jeg dekket nok kanskje litt av sikten hennes der jeg lå i min veibane. Du var centimeter unna å bli en del av en stygg statistikk.

Men du kom veldig fort. Raskere enn bilene før og etter. Kanskje du hadde dårlig tid, krangla med ektefellen eller var full av adrenalin og deilig musikk på øret. Men gang- og sykkelstier er ikke bare for “pingler med knekk i lanken og pudder i pungen. “Oslo kommune har tilrettelagt mer for deg enn meg i bil de siste årene. Og det var faktisk helt tomt på fortauene så langt jeg kunne se.

Aktsomhet i trafikken gjelder alle. Jeg vil ikke kjøre på deg. Det ville vært en særdeles dårlig start på dagen min å se noen andre gjøre det også. Jeg skal fortsette å kjøre pent. Jeg lover. Men kan du gjøre det samme? Jeg er fortsatt skjelven på dine vegne.

§ 3.Grunnregler for trafikk.

Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.

Kilde: Lovdata – Lov om vegtrafikk (vegtrafikkloven)

Syklist i veien eller trygg på sti?

Det er forøvrig fullt mulig å sykle trygt fra Fjellhamar til Oslo sentrum. Det er nesten tilrettelagt for sykling hele veien. Noen steder må du sykle litt roligere, som for eksempel langs IKEA og busstoppen på Helsfyr, det er mange gående man skal ta hensyn til også. Men det er mange muligheter for fenomenal treningseffekt og fart rundt Furuset!

I sol og med god musikk på øret er dette en herlig måte å komme seg fra A til B på. Her er seks fordeler ved sykling (kilde: Fremtiden i våre hender):

 1. Bli smartere.
 2. Bli lykkeligere.
 3. Få sterkere immunforsvar.
 4. Lev lenger.
 5. Pust i renere luft.
 6. 6. Bli mer potent.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

 1. Pingback: Kjære syklist i veien der…..

 2. Det der er så skummelt!
  Det er faktisk en av skrekkene mine, å kjøre på en syklist …

  Noen av de tror jo de eier veien og, det er skummelt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.