Sluk – bedre føre var enn etter snar har jeg hørt?

Sluk. Bare ordet er litt sånn ekkelt. Men det finnes i alle hjem og du må vedlikeholde her også. Det eneste som skader hjemmet ditt mer enn brann er vann. I tillegg kan du risikere muggsopp i gulv og vegger om det ikke blir tatt hånd om skikkelig. Tro meg, dette vil du ikke ha i lungene. Om vannet først har begynt å flyte er det bare å skru av vannet, slå av strømmen, ring forsikringselskapet, tørk opp det du kan og sørg for skikkelig utluftning.

Ikke nok med at det ikke finnes noen Gud – prøv å få tak i en rørlegger i helgene!

Woody Allen

Om det finnes noen Gud skal jeg ikke gi meg inn på her. Men en ting er sikkert. Rørlegger koster og slike skader skjer aldri mandag klokka åtte hvor rørleggeren har masse ledig tid. Mest sannsynlig skjer dette lørdag når du kommer hjem fra en hyggelig aften på byen. Og de ti første treffene på 1881.no har ikke tid.

Om skaden er omfattende bør uansett et sanseringsselskap komme på plass så fort som mulig. De avgjør hvor mye som eventuelt må åpnes og fjernes, det holder ikke bare å sette inn en byggtørker om isolasjonen i veggen drypper. Men det trenger du ikke tenke på, overlat den vurderingen til fagfolk. Men du har faktisk plikt til å begrense skaden så mye som mulig,

Rense sluk

Man kan selvsagt også bruke avløpsrenser, men jeg har faktisk klart meg så langt med en miks jeg har lest meg til på x- antall Facebook- poster. Først litt bakepulver, hell på edikk, la det bruse ferdig og skyll med varmt vann. Og rense sluket litt mer enn en gang per år. Vi er tre jenter med langt hår, trenger jeg si mer? Denne oppgaven tar ikke lang tid!

#hverdag – små oppgaver for vanlige dager

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

10 Comments:

 1. Du, hvor ofte renser du sluket?
  Jeg har ikke gjort det på en stund – faktisk rett etter du postet forrige innlegget. Kanskje på tide å gjøre det igjen? Tok sluket på kjøkkenet her nylig og trodde jeg skulle spy …. det var laaaangt verre enn badene ?

  • @Linn: En gang etter jul og en gang etter sommerferien. 🙂 Kjekt med slike knagger å henge på, er det ikke? Som f.eks å sjekke for kuler i bryst ved hver gang man får mensen. Om man glemmer det en gang i blant er det ikke så farlig, men knagger er viktig for mer enn jakker i gangen.

 2. Eddik og bakepulver, ja! Supermix! 🙂

 3. Slukrens overlater jeg glatt til mannen i huset. Vi må rense sluket oftere enn to ganger pr år. Når det begynner å lukte vondt på badet, eller det flyter over av vann på vaskerommet er det bare å sette igang.

  Som regel er det hår, såperester og støv som lager propp i systemet. Vi fjerner skitten og spyler etter med varmt vann det funker fint.?

  • @Magnhild: Sluket i dusjen, den må åpnes vesentlig oftere. Men det er ikke så stort tiltak! Å demontere rør, derimot, er ikke slik jeg foreløpig gjør “siden jeg allikevel er på badet.”

 4. Jeg er så fornøyd og glad for at jeg har en mann som tar seg av denslags. Jeg bare skitner til sluket.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 5. ?, gruer meg til den oppgaven etter hvert?. Flaut, men har aldri gjort det før, men første gang for alt eller hva?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.