polarbrød

Oppskrift på Polarbrød

Du trenger:

  • 1 pk tørrgjær (blå)
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 klype hornsalt
  • 80 gram lettkokte havregryn
  • 300 g sammalt hvete grov
  • 600 g hvetemel
  • 3 dl lunken melk
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 2 dl nøytral olje (raps,solsikke)

Mel til utbaking
Smør til pensling

Slik gjør du:

  • Ha alt det tørre i en bolle. Rør godt sammen, hell så på den lunkne væska.
  • Elt alt godt sammen. Elt så inn oljen på slutten. La deigen elte i minst 5 min. (Dette blir en klissete deig)
  • Ha mel på benken og hvelv deigen ut.
  • Del deigen i to emner. Kjevle så en emne utover til den er mellom 1-2 cm tykk. Trykk ut polarbrødene og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Prikk så brødene og dekk til med et kjøkkenhåndkle.
  • La brødene heve i ca 1 time. Sett stekeovnen på 225°. Smelt smør til pensling. Pensle brødene lett og sett de inn midt i ovnen og la de stå i ca 13-15 min avhengig av ovn og tykkelse på brødene.
polarbrød

De ble knallgode! Og mye billigere enn de du kjøper i butikken. Disse kjøler du under et håndkle så de holder seg myke, hiver i frysen og tar opp etterhvert som du trenger mat. Ypperlig til å ta med som matpakker på en tur i lunchen!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.