Om tømmbler, farger og valg!

ANNONSE

I kveld har vi funnet frem målestokken. Det er ikke så lenge siden «Jenterommet» gikk fra farget til hvitt. Men det er noe som har manglet der. Det er mykt inntrykk med små lys, skinn på puffen og pene gardiner. Men vi har funnet ut hva vi trenger. Ett teppe på gulvet. Og du må ikke tro du bare kan reise å kjøpe ett teppe. For det skal oppfylle en del krav når du har tenåringer i hus.

«Det må være litt tømmbler» fikk jeg beskjed om. Hvordan blir ett teppe «tømmbler» tenkte jeg mens hodet bladde igjennom det mentale kartoteket. Det er ikke noe registrert under «tømmbler» når det kommer til tepper. Er det en form, farge, tykkelse? «Har Tumblr (ja, det staves faktisk sånn) noen farge» spurte jeg. Svaret kom tilbake i form av himling med øynene. På litt mer mamma- vennlig språk fikk jeg beskjed om at det helst skulle være hvitt, kremfarget kunne gå men ikke altfor mye gult altså. Hvitt på ett jenterom, tenkte jeg, hørtes utrolig (lite) praktisk ut. Fordelen er at alle farger kommer godt frem når alt er hvitt. Som for eksempel skitne olabukser. Det skal være mykt å ligge på, for de «henger en del» på gulvet når de har besøk.

«Den, daaaaa» sier jeg. «Nei, det blir for lite» sa den ene. «OK, hva med denne» spurte jeg ivrig. «Nei, ikke mønster» svarte den andre. Heldigvis har Kilands en side hvor man kan stille inn både ønsket farge og mål. Har jeg litt flaks nå, så slipper jeg sitte her hele kvelden? Det var da enda godt jeg spurte, for jeg hadde oppriktige planer om å kjøpe dette grå teppet som var på salg….. de har den i litt mer bruksvennlig farge også, er det riktig av meg å bruke voksenstemmen å gå for beige? Den ser mye mykere ut enn deres favoritt i skrivende stund….

Hva er avgjørende for deg når du skal velge tepper?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

14 Comments:

 1. Så herlige tepper! Savner litt sånne myke og gode tepper å gå på. Likte godt det grå, jeg?

 2. Så mange fine tepper! For meg er det viktig at teppet er litt “taknemlig” og at flekker ikke synes så godt. Hehe, sånne ønsker får man med småbarn. 🙂

 3. De har mange fine tepper! Jeg har sett flere jeg kunne tenke meg på rommet til guttene og lekerommet!

 4. Jeg kunne hatt begge de teppene , men hva er avgjørende? Kanskje hvor jeg skal ha det? og at vi har hund? Vi har noen slitesterke tepper, men enn myke og gode, nettopp på grunn av den firebente. Mitt neste teppe skal handles inn til terrassen. Vi har planer om å bygge den inn, – og da vil jeg ha noe som isolerer fra bunnen. OG et teppe under der hagemøblene skal stå.

  Og når jeg først har rablet utenfor, så ønsker jeg meg en gasspeis, varmeovn der ute også 😀

  He, he ha en glad lørdag. Jeg har akkurat syklet meg gjennom Datoen ( og sett øya mi på tv – og grått så snørr og tårer rant da hun som jeg har lekt en del med i barndommen også ventet lenge på barn.) , og trenger derfor en dusj.
  klem

  • @Nann Karin: Den terrassen din ønsker jeg virkelig å besøke en gang. Med en kopp te. Her skal teppet på jenterommet, de skal i utgangspunktet ikke grise der inne, men du vet…. Livet!

 5. Tepper har vi kastet ut for lenge siden, de ble bare støvsamlere.

  Med to atopikere i huset ble det for mye jobb å holde det støvfritt. Når datterens kjæreste i tillegg er støvalergiker er i grunnen saken ganske klar, ingen tepper i vårt hus

 6. Jeg syns det grå var veldig flott! Vi har nettopp tatt bort teppet vårt fra stuen fordi det var helt umulig å støvsuge, så for meg er det viktig å nettopp kunne støvsuge det enkelt. Men, jeg drømmer om et teppe jeg kan ha ved siden av sengen min. Et fluffy et som kan gi meg en varm god morgen klem når jeg våkner 😀

  • @Naturmamma: Jeg har en fillerye, denv vaskes med jevne mellomrom i maskin og fungerer helt glitrende. Men det ser bedre ut med en villsau ved sengekanten, ser den…

 7. De teppene så super gode ut. Men jeg tror kanskje jeg ville luftet ideen om beige eller grått? For hvitt?? Vel, jeg har lyserosa hos jentene (not so mutch lenger).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.