Og så ble det stille

Noen ganger blir det ekstra stille. Som i går. Jentene dro på sommerferie. De fløy til Spania med far og stemor. «Hvor lenge skal jeg være borte» spurte hun. «Tre uker» svarte jeg. «Det er lenge» sa hun. «Men du får det fint» repliserte jeg.

Jeg dro frem bading, soling, besteforeldre, strand, dykking, konsert og ikke minst shopping. Tre uker går fort. Det er ikke tull. Det kommer til å gå fort for oss alle. Jeg juger ikke for dem, eller meg, det er det ingen som er tjent med.

«Tre uker uten barna, det hadde jeg aldri klart» har jeg fått høre mange ganger. Seriøst? Når ble barna suttekluten din? Du valgte å få barn med en annen voksen, med mindre det er mishandling inne i bildet er den andre minst like kapabel og glad i barna som deg.

Jeg høres nok kald ut. Jeg er alt annet enn det. Jeg ønsker ungene mine det beste i verden. Hjertet mitt er stort og varmt, det banker taktfast for ungene mine. Det betyr at jeg også må ta vare på meg selv.

For jeg har et liv, også uten barn, det tar gjerne litt tid etter et brudd «å finne sæ sjæl» igjen. Jeg er ikke sikker på hva jeg ble. Men jeg er ikke som før, det er det eneste jeg vet.

Jeg vet mer nå, enn før, hva jeg liker og hva jeg står for. Jeg har til og med en stemme, som brukes i tide og utide, jeg er litt ferdig med å stå med lua i hånda. Jeg blir ikke lenger lei meg når folk ikke er enige med meg. Jeg er bare lei av at jeg skal måtte argumentere for hvorfor jeg gjør som jeg gjør siden det er mitt liv og mine valg.

11.juli lander de i Norge igjen. Med masse historier, bilder og solbrun hud. Jeg teller ikke ned med dimmelenke. Men jeg gleder meg. I mellomtiden skal jeg jobbe, spise reker, trene, være med venner og ha det godt. For den største gaven jeg kan gi til mine barn er en mamma som har det godt. Det ene utelukker ikke det andre. Jeg kan være både Anja og mamma.

Ta først på deg din egen oksygenmaske, før du hjelper andre.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

15 Comments:

 1. Det er en flott innstilling du har Anja, det er ingen selvfølge etter et samlivsbrudd.

  Min minste er snart ute av huset, klar for å stå på egne ben, og jeg kjenner at det er litt ugreit. Selvfølgelig vil jeg at han skal bli voksen og selvstendig, klare seg selv.
  Han har godt av det, og jeg har godt av det, men vemodig er det uansett.

  Ønsker deg en fin sommer, både uten jentene, og etterhvert med dem

  • @Magnhild: Dette kan jo overføres i det uendelige, det er en innstilling og holdning til livet generelt for min del. Ønsker deg og sønnen en fantastisk sommer, gi han vinger til å fly og røtter og vende tilbake til. Alt er rart når det er nytt, ting går seg til!

 2. Pingback: Og så ble det stille -

 3. Veldig sant. Mitt avkom blir bare borte med faren sin i to uker, og jeg er ikke heeeelt happy med tanken på at hun skal være veldig høyt oppe i lufta ganske lenge, og jeg har sett litt for mange episoder med Flyhavarikommisjonen og sånn, men det går nok helst bra. 🙂

  • @Skogfrue: Det går nok helst bra. Og tenk på alt hun skal fortelle etter de to ukene! Du kan bokstavelig talt se på humlene suse og planlegge ferien så lenge. 🙂

 4. Jeg beundrer innstillingen din – jeg har sagt det før og sier det igjen, det er så mange som har noe å lære av det du skriver. Meg selv innkludert.
  Det er barnas beste som er det som teller, ALT ANNET er uvesentlig ?
  Jeg vil gjerne fylle en av dagene dine disse 3 ukene. Om du vil?

 5. Denne innstillingen har du jo hatt fra dag en! Og jeg er så enig – det er jo verken synd på deg eller jentene… Nei, kos deg masse du! Det tenke keg gjøre den ene lille uka Snupsi skal til Sverige – uten mammaen sin! ?

 6. Fine tanker fra en god mamma… og Anja 🙂

 7. Jeg er så enig med deg! Når Kasper skal på ferie skal jeg STORKOSE meg med egen ferie, og hvis noen prøver å si at dét, ikke er greit – da får de høre det av meg 🙂 Å sette seg selv først i blant er også å sette barna først, mener nå jeg.

  • @Line: En av mine favorittmennesker jeg ikke har møtt, klart du skal kose deg! Kasper kommer også til å få det helt kanon, stor klem til dere begge!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.