Nyttårsforsetter, bare tull og tøys?

2019-02-28 16.09.46-1- anja-holt-anja holt

En ting er like sikkert som banken. Når det er et nytt år er det mange som inngår forsetter. Jeg også. Et år hadde jeg at jeg skulle kjøpe nytt undertøy hver måned. For det er jo unektelig ganske dyrt å kjøpe “en hel skuff” ny. Men da prioriterte jeg altså undertøy. I år har jeg andre mål.

  1. Legge meg (senest) 23:00.
  2. Spare opp bufferkonto (3x månedslønn).
  3. Minst 30 minutter sammenhengende (!) utetid hver dag.
seng, soverom
Soverommet i Kosekroken

Jeg har allerede syndet mot det første punktet mange ganger. Og vi er bare åtte dager ut i det nye året. Men jeg skal jobbe med det. På ånkli. Kroppen trenger hvile og hodet mitt trenger søvn.

Rådhuset i Oslo

Punkt tre har jeg nok klart å overholde alle dager. Nå er jeg tilbake i full jobb og jeg har da brukt halvtimen ute rett etter jobb. Dette også for å nullstille hodet. Jeg hører på lydbok, for tiden “Harry Potter”, og forsøker fylle lungene med frisk luft.

Penger, budsjetter, sparing og forbruk. Jeg er med i ulike “sparegrupper” på Faceboook og følger også en del på Instagram. Der kom appen og siden YNAB opp. Jeg har nå gått inn for dette. I år skal jeg klare å spare tre ganger min månedslønn som skal stå på en egen konto. Jeg er alene. Det er en inntekt som skal dekke alt fra vaskemaskiner til verkstedregninger. Jeg er på god vei men ikke i mål.

Vet du hvor mye du bruker på mat og bensin hver måned? Jeg har lagt inn alle poster jeg kan komme på av variable utgifter. Inkludert en “Stuff I Forgot to Budget For.” Der ligger det 1.000 kroner. Jeg har satt av penger til alt, tror jeg, så får vi se når januar er over om jeg husket alt? Og ikke minst. Hadde jeg et realistisk syn på utgiftene?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

7 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.