Nyttårsforsetter, bare tull og tøys?

2019-02-28 16.09.46-1- anja-holt-anja holt

En ting er like sikkert som banken. Når det er et nytt år er det mange som inngår forsetter. Jeg også. Et år hadde jeg at jeg skulle kjøpe nytt undertøy hver måned. For det er jo unektelig ganske dyrt å kjøpe “en hel skuff” ny. Men da prioriterte jeg altså undertøy. I år har jeg andre mål.

 1. Legge meg (senest) 23:00.
 2. Spare opp bufferkonto (3x månedslønn).
 3. Minst 30 minutter sammenhengende (!) utetid hver dag.
seng, soverom
Soverommet i Kosekroken

Jeg har allerede syndet mot det første punktet mange ganger. Og vi er bare åtte dager ut i det nye året. Men jeg skal jobbe med det. På ånkli. Kroppen trenger hvile og hodet mitt trenger søvn.

Rådhuset i Oslo

Punkt tre har jeg nok klart å overholde alle dager. Nå er jeg tilbake i full jobb og jeg har da brukt halvtimen ute rett etter jobb. Dette også for å nullstille hodet. Jeg hører på lydbok, for tiden “Harry Potter”, og forsøker fylle lungene med frisk luft.

Penger, budsjetter, sparing og forbruk. Jeg er med i ulike “sparegrupper” på Faceboook og følger også en del på Instagram. Der kom appen og siden YNAB opp. Jeg har nå gått inn for dette. I år skal jeg klare å spare tre ganger min månedslønn som skal stå på en egen konto. Jeg er alene. Det er en inntekt som skal dekke alt fra vaskemaskiner til verkstedregninger. Jeg er på god vei men ikke i mål.

Vet du hvor mye du bruker på mat og bensin hver måned? Jeg har lagt inn alle poster jeg kan komme på av variable utgifter. Inkludert en “Stuff I Forgot to Budget For.” Der ligger det 1.000 kroner. Jeg har satt av penger til alt, tror jeg, så får vi se når januar er over om jeg husket alt? Og ikke minst. Hadde jeg et realistisk syn på utgiftene?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

7 Comments:

 1. Pingback: Nyttårsforsetter, bare tull og tøys? -

 2. Fornuftige og gjennomførbare mål =) Jeg har også for første gang på mange år skrevet ned noen forsetter.

 3. Veldig bra mål!! 🙂 En sånn buffer sikter jeg også mot, så jeg har satt opp smart sparing nå. Hver gang jeg bruker kortet, flyr en femmer over på en sparekonto. 🙂

 4. Jeg har ikke nyttårsforsett ?
  Rett og slett fordi jeg vet jeg aldri følger opp.

  Men jeg heier på deg og har stor tro på at du klarer 2 og 3, men kitt usikker på punkt 1 ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.