Nøkkelkort og hotell – døren som ikke lot seg åpne!

Nøkkelkort og hotell. Det burde ikke være vanskelig. Hold kortet foran døren, et pip, åpne døra å gå inn. Om du ikke vil forstyrres henger du opp en lapp utenfor døra. Trenger du vaske klær hiver du posen ut.

Men det er ikke alle som finner veien hjem. I hvert fall ikke uten hjelp. Vi hadde vært ute og reist. Det var fjerde døgnet, tredje hotellrommet, andre byen og første gang nøkkelkortet ikke funka.

Sjefen: Hvor er du nå?
Tenkepause
Anja: Jeg er i Kristiansand!

Kvelden før vandret jeg hvileløst i korridorene. “Det sluttet på 44” tenkte jeg, sveipet kortet og dro i døra. Den var stengt. Jeg sveipet på nytt. Ikke noe grønt lys. “Faen i helvete, jævla forpulte driiiiiit” snerret jeg mellom sammenbitte tenner.

Jeg visste i hvert fall at det var et partall. Så jeg gikk på 446, 448 og fortsatte like godt ned hele gangen. For rommet lå på venstre side? På veien tilbake tok jeg alle oddetall.

lappeteppet-hotell-gang-2018-11-07 08.55.52
Alle gangene ser jo helt like ut?

Nøkkelkort og hotell – døren som ikke lot seg åpne!

Hadde jeg tatt feil side når jeg kom ut av heisen? Jeg tok alle partallene på den andre siden. Og alle oddetallene på vei tilbake. “Men Satan, da” bannet jeg høyt da jeg var tilbake til utgangspunktet. Ikke særlig hverken voksent eller kvinnelig ser jeg i etterpåklokskapens lys.

Jeg ringer kollegaen min. “Hvilket rom skal jeg sove på i natt” spurte jeg. “244” svarer hun som skal sove på rommet ved siden av. Jeg er i feil etasje! Vi snakker sammen mens jeg tusler inn i heisen. Det er rett før midnatt, vi hadde flydd sent og kveldsmaten ble en potetgullpose på deling og et glass vin. Jeg drømmer om (nok) en hvit seng.

Men ka faaaan?

Heisdørene åpner seg. Jeg knekker sammen i latter. “Er du sikker, dette er nemlig treningsrommet” og hun ler like mye. Ned i resepsjonen…. fortsatt leende. “Hvor skal jeg sove i natt” spør jeg, og ler videre. “344” svarer damen.

lappeteppet-hotell-nøkkelkort-2018-11-07 08.53.56
Man bør ta med seg denne!

Tre hotell på tre dager. Andre etasje. Fjerde etasje. Tredje etasje. Ikke rart man blir forvirra.

Og det var sånn jeg begynte gå med den papirmappen nøkkelkortet er i. Ingen vet hvor haren hopper og jeg vet ikke hvor jeg bor.

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<script>
  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
    google_ad_client: "ca-pub-3011999355673646",
    enable_page_level_ads: true
  });
</script>

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

One Comment:

  1. Pingback: Nøkkelkort og hotell – døren som ikke lot seg åpne! -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.