Menneskelig etterskjelv

Etterskjelv er et jordskjelv i det samme området som hovedskjelvet, men vanligvis av mindre magnitude. Det hender dog at etterskjelvet er kraftigere enn hovedjordskjelvet. For bli ansett som etterskjelv, må det forekomme innen én bruddlengde vekk fra hovedskjelvet eller innenfor en «etterskjelvsone» (som bestemmes av seismologer) og det må skje innenfor det designerte område før seismisitetshyppigheten går tilbake til pre-hovedjordkjelvnivå. Man kan si at etterskjelv er mindre justeringer etter hovedskjelvet, der mindre spenninger utløses. Det er også vanlig at større jordskjelv blir følgt av mange etterskjelv. Etterskjelv kan forekomme i ukevis, månedsvis og til og med i årevis etter hovedskjelvet.

Jeg kan relatere, selv om det ikke er lagt ut i noen media. Konfirmasjonen var litt som et jordskjelv. I dag våknet jeg stiv som en tømmerstokk! Jeg trodde et øyeblikk jeg hadde trent hardt i går, for det er slik kroppen kan være etter en intens styrketrening hvor man har lagt på flere vekter eller tatt flere repetisjoner. Men det var bare en fest.

Mamma, jeg er støl!

Som mor, så datter! Ida merker det også på kroppen. Men dagen ble vellykket når konfirmanten legger seg med et smil om munnen. Jeg håper ikke etterskjelvingene skal foregå i en liten evighet. I dag bestiller vi sushi eller pizza, rydder Kosekroken fri for bunader, skittentøy og ikke minst papp fra blomster og kaker som har blitt transportert til en leilighet som ikke akkurat er dimensjonert for slike krumspring.

Vilde måtte kles for skolearbeid som innebærer støping. Ida skulle starte sin arbeidsuke i Oslo i dag. Det var litt av en logistikk som måtte løses etter konfirmasjon og før arbeidstid i dag. Da passet det bra at #Ruter har fantastiske folk på jobb når trøtte mammaer bestiller ukesbillett til feil telefon for ungdommen som skal pendle med offentlig transport. Og jeg la meg med sminken på i går, det var kjekt når ting gikk som det gjorde i dag. Da ble det bare tannpuss og nytt lag leppestift før jobb!

Alt går!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

4 Comments:

  1. Etterskjelv, veldig beskrivende uttrykk for reaksjoner etter store begivenheter.
    Gratulerer med vel overstått! Og Lykke til med å finne hverdagsrytmen.

  2. Godt beskrevet, jeg får også noen slike etterskjelv, – eller braklanding, som jeg kaller det når smerten sitter både her og der. Men, hva gjør vel det når fest, gjester og ikke minst hovedperson har det bra .

    God levert1

    • @Nann Karin: tror de fleste som er ærlige med seg selv kan kjenne dette når store begivenheter har funnet sted. Flytting, jobbskifte, arrangementer… kan overføres til mye!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.