Kjøkkenvifta – unngå brann med enkle grep!

Kjøkkenvifta i Kosekroken bråker fælt. Men neppe verre enn din. Felles for de begge, uansett desibel, er at de må vaskes.Det er nemlig ikke bare brannfarlig og slurve med denne vasken. Vifter fulle av fett fungerer ikke like godt som en ren vifte (med rene filter). Om du er i tvil så spør du en fagmann om demontering. Ellers kommer du langt med Google. Og husk, har du ikke direkte utluftning må du også sjekke kullfilter. Noen kan vaskes. Noen må byttes.

– Det er faktisk så ille at mange mener at det lekker olje fra ventilatoren og ringer service, men sannheten er at fettet smelter på grunn av høy varme på stekepannen, og drypper ned fra fettfilteret, fortsetter han.

For å forhindre at dette skjer, bør du passe på å vaske filteret jevnlig.

Kilde: Din Side

Start med å demontere filter. Disse setter du i oppvaskmaskinen. Finn frem en bøtte, tapp oppi varmt vann og bland litt Zalo og salmiakk. Vask godt alle steder du kommer til. Det er ikke feigt å skifte vann og klut flere ganger i prosessen. Og husk gummihansker!

Kjøkkenvifta må til under kokkelering

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

4 Comments:

 1. .. eller bare kast den ut og kjøp en ny ? JEG TULLER!
  Det der ble gjort her i hus, men sikkert alt for lenge siden nå! Og jeg kan ikke skryte på meg æren, for det var R. som gjorde. Jammen skal jeg minne han på å gjøre det snart igjen!

  Det samme med tørketrommel – super viktig! Tømme lo-filteret ofte! Jo oftere du bruker maskinen, jo oftere må det renses! Og her i huset er tørketrommelen i bruk hele tiden!

  • @Linn: Det har du helt rett i. Men du kan jo ta de ytterste filterne og hive i maskinen med en gang? 😉 Så kan du sjekke på nett om du har flere filter også? You can do it!

 2. Av og til hjelper ikke rengjøring. Hos bråkte vifta ganske mye i høst. Filter ble vasket og fett ble fjernet der vi kom til, men ulyden ble bare verre. Nyttårsaften, midt i middagslagingrn stoppet vifta,og det var ikke mulig å få den i gang igjen.

  Nå er vi uten vifte på tredje uka. Ny motor måtte bestilles fra Frankrike, ventetid 4- uker.
  Selvfølgelig gikk jo garantitiden på vifta ut i november i fjor?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.