Ida sin første utstilling!

 

Mannen med ljåen,[1] også kalt Dødsengelen eller bare Døden, er et symbol på og en personifikasjon av døden i europeisk kulturhistorie og moderne populærkultur. Skikkelsen blir gjerne framstilt som et uhyggelig, menneskelig skjelett utstyrt med en lang ljå og helt eller delvis skjult i fotsid kappe eller kjortel med hette. Ljåen som attributt er tegn på at døden høster liv og sjeler som en bonde skjærer gress og korn uten å spare noen. Figuren kan også holde et timeglass som symbol på utmåling av livslengde og begrenset levetid, og en skriftrull med navn på de som skal dø og må hentes. Skikkelsen kan dessuten bli avbildet som en dødsengel med store, fjærkledte vinger.

Mannen med ljåen ble særlig et allegorisk motiv, en symbolsk billedframstilling, i europeisk kunst og kultur etter svartedauden 1347-1351, en epidemi der døden rammet bredt. Avbildninger i kirkekunst og annet var vanligvis et «memento mori», en påminnelse om at alle en dag skal dø. Forestillinger om skikkelsen inngikk også i folkediktningen. Uttrykket «mannen med ljåen» brukes fortsatt i dagligtale som en eufemisme, formildende omskriving, for døden.

Kilde: Wikipedia

Ida har om Svartedauden på skolen. Så da malte hun denne, da. Til orientering er originalen til venstre og hennes til høyre. Og dette er da første bildet på sort ark med ny maleteknikk (gaven hun fikk av oss til jul). På lørdag hadde hun nemlig opplæring og undervisning og dette ble resulatet.

Om du vil se hennes første utstilling kan du komme på Lørenskog Hus denne helgen. Hun stiller ut fire bilder på UKM og er samtidig med i konkurransen hvor premien er kunststipend på 1.000 kr fra Lions.

Kunstutstillingens åpningstider:
 • Fredag: 19:45-22:00
 • Lørdag: 11:00-22:00

Jeg kjenner det i magen. Jeg er nervøs. Få barn, sa de. Det blir gøy, sa de. Det er det, altså. Men at jeg skulle gå med følelsene konstant utenpå kroppen som en bobledress var det ingen som sa!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

11 Comments:

 1. Du har ingenting å være nervøs for. Ungen er fantastisk dyktig!

 2. Heier på ida!
  Og det du sier om bobledress-følelsene, så sant! Kjenner meg igjen!

 3. Wow så flott! Hils den unge kunsterdamen!
  Lykke til med utstillningen!
  🙂

 4. Så utrolig kult! Hun er utrolig dyktig!

 5. ?? Ida, jeg håper du leser dette og ser hvor stolt mamma er av deg! Du er helt RÅ ?
  Gratulerer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.