Barnekreftforeningen – Det er ikke alle superhelter som bærer en kappe!

Barnekreftforeningen - Det er ikke alle superhelter som bærer en kappe!

Barnekreftforeningen – Det er ikke alle superhelter som bærer en kappe!

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg lurer på en ting…. Hvor mange artikler, overskrifter og spørsmål har du fått eller lest om Valentines Day? Skal dere reise vekk? Har du kjøpt gave? Hva synes du om denne dagen? Kjøpte du den røde kjolen du snakket om sist uke? Blir du lei deg om du ikke får blomster? Er det du som skal kjøpe blomster? Sjokolade innafor om kjæreste er på slankekur?

Jeg elsker jo å feire ulike dager. Valentines Day er ikke ett unntak. Jeg feirer vafler, popcorn, kanelboller, korte folk og Nutella. Det skal ikke stå på innsatsen! Men det er jo ikke det som er det viktigste her i livet. Det kan vi være enig om. Det som er ei heller alle feilene vi gjør. Det viktigste er at vi gjør noe, for det betyr at vi lever og gjør valg.

Men for å kunne feire alle merkelige dager, for å kunne gjøre valg enten det er si eller så må vi nettopp leve. Det finnes noen foreldre som føder barn som får en tøff start på foreldrerollen. De får syke barn. Veldig syke barn. De vet faktisk ikke om disse barna får starte på skolen, om det noensinne blir en trassalder å grue seg til eller om bleieutslett er noe å løfte øyebrynet for.

Det finnes en forening som tar seg av disse familiene. Sykehus er fantastisk til å ta vare på pasientene, men disse her er bonusutgaven av ett produkt som funker bra for seg selv men som gjør dagene litt bedre for de rundt. *tar på TV- shop stemme* Og ikke nok med det! “Store deler av pengene som blir samlet inn til Barnekreftforeningen går til Forskning på Barnekreft, både medisinsk og på rehabilitering og behandlingsmåter. I tillegg brukes pengene på trivselstiltak for barn og familier på sykehus,  informasjonsarbeid, arbeid med ressursgrupper og fagreiser som er vesentlig for utvikling innen fagfeltet.”

Barnekreftforeningen – Det er ikke alle superhelter som bærer en kappe!

Det er dette du skal støtte i februar. Du skal ikke skifte profilbildet ditt på Facebook til en superhelt og sulle deg inn i den tro at det er nok. Dere som har lest her en stund husker kanskje da jeg var full av harme og skrev “Ikke bytt bilde – slutt å fjase – vær med og redd den femte!

Forskning krever penger. For å få penger må noen betale. For de som ikke bare kan betale uten å få noe i rett i hånda tilbake må man bruke virkemidler. Da må de kanskje være med i trekning av noe stort eller øyne sjansen til å vinne noe fint. Kreft feirer ikke Valentines Day. Den tar ikke fri den dagen. Det ene utelukker ikke det andre. Kjøp blomster, feir kjærligheten og spis sjokolade! Og så vil jeg at du skal matche den summen du bruker på din kjære til å bidra til at noen andre får beholde sin.

15.februar har Barnekreftforeningen loddsalg. Linn, mamma til Markus som er på den heldige siden av barnekreftstatistikken, er en ildsjel som trenger vår hjelp. Premier, alt mulig som kan brukes for å få mennesker til å gi penger, store og små er ønsket. Kjenner du noen som kjenner noen? Har du en person i ditt nettverk som kan være med å gi en premie? Har du en egenskap, tjeneste eller evne som andre ønsker å bruke? Ta kontakt med Linn på Facebook eller mail FruBeversHverdag@gmail.com

Vil du holde deg oppdatert på Markus, følge hennes middagsplaner eller bli inspirert til å lage de kuleste temafestene? Med fire små gutter, og enda en krabat i magen, er det aldri stille rundt henne. Fru Bever, som hun kalles i bloggverden, er også en av de eminente i stallen til Inspira.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

5 Comments:

 1. Fantastisk bra innlegg! Markus er en liten superhelt uten kappe, og det er mamma’n hans også?

 2. Kjære, kjære Anja!
  Jeg sitter her med tårer i øynene og er helt rørt!
  Jeg er så glad for at du deler MIN store hjertesak, mitt virkelig engasjement her i hverdagen ?

  Tusen tusen takk for at du tar deg tid til å skrive dette!
  Du er god, du!

  Stor klem fra Markus og meg!

  Ps, må le litt av innledningen din « jeg støtter … og korte folk» ?? ha ha ha! Jeg ler og gråter litt om hverandre når jeg leser innlegget igjen.

  • @Linn: Jammen jeg gjør jo det, jeg støtter det meste. Det er jo ikke sånn at om man feirer Valentines så kan man ikke støtte Barnekreftforeningen? Og jeg har kanskje ikke den største premien å gi, men kanskje jeg får noen andre til å gi en gedigen gave som genererer masse penger?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.