Hverdagstrim teller!

Alle vet at jeg er for å gjøre ting enkelt. Så enkelt at det er lett for alle å gjennomføre, selv på vanskelige dager. Jeg er lite for rigide treningsrutiner hvor man føler seg som en taper om man misser gymmet en dag eller uke. Sånt skjer. Livet skjer.

På en uke kan jeg med superforenklet regnestykke forbrenne 700 ekstra kalorier. Jeg teller ikke kalorier, jeg veier ikke mat, men for å illustrere hvor mye det faktisk utgjør  prøv å legg dette på et bord:

1 glass ekstra lettmelk, 2 grove brødskiver med kokt skinke og leverpostei, 1 knekkebrød med avocado, 1 kyllingfilet, 1 eple, 1 bunt brokkoli og potet.

ung.no
Superenkelt regnestykke!

Man forbrenner visst 10 kcal per etasje. I tillegg går jeg til og fra Akershus festning, inntil videre, som er 3 km per vei (= 6 km per per dag). Det betyr at jeg snart er innefor anbefalt skrittmengde for å beholde en god helse!

Skritt
Kcal
Distanse
Utbytte
10.000
ca. 300
ca. 6 km
Flott for å ta vare på helsen
12.000
ca. 360
ca. 7 km
Flott for å beholde vekten
16.000
ca. 450
ca. 10 km
Flott for å gå ned i vekt eller holde vekt etter slankekur

Så neste gang jeg tenker at jeg savner den gamle jobben skal jeg se på de helsemessige fordelene jeg har ved å jobbe i sentrum. Jeg får masse deilig hverdagstrim!

Kommenter med Facebook

About

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

Det kan hende du også liker....

One thought on “Hverdagstrim teller!

 1. Monica BJ

  august 22, 2018 at 2:44pm

  Tommel opp for hverdagstrim!
  Men den menyen der, den så jammen ikke bra ut… en voksen kvinne skal ha ca 2000 kcal om dagen, hvordan 700 av de skal være middagen. Her er hele dagen kun 700 – ikke sunt! Men rtening er bra =)

  Permalink  ⋅ Svar
  • Anja Holt

   august 22, 2018 at 2:54pm

   @Monica: Den menyen er på INGEN MÅTE noe jeg anbefaler. Men det er så mye mat man kan spise EKSTRA uten at det påvirker buksa!

   Permalink  ⋅ Svar
   • Abelone

    august 26, 2018 at 9:48am

    Problemet med menyen slik den står her er at noen nok kan oppfatte den som et forslag til lavkaloridiett, særlig unge som kommer til siden fra er googlesøk. Er de fornuftige nok til å vite at dette ikke er nok mat for noen, langt mindre for en ungdom i vekst?

    Hverdagsmosjon er gull verdt. Veldig behagelig å bruke transportetappene til treningstid, i alle fall nå om sommeren ? Frykter skrittmengden min går ned når vinteren kommer.

    Permalink  ⋅ Svar
    • Anja Holt

     august 28, 2018 at 9:12am

     @Abelone: Jeg skal skrive den om litt, du har helt rett og takk for innspill!

     Permalink  ⋅ Svar
     • Abelone

      august 30, 2018 at 2:34pm

      Det ble mye bedre – da synes det godt hvor mye man faktisk kan få for 700 kcal. 🙂 Det handler om å ta gode valg i hverdagen.

 2. Nina

  august 24, 2018 at 1:55pm

  Ja, de små tingene vi gjør i hverdagen teller – jeg er også tilhenger av å gjøre det enkelt:)

  Permalink  ⋅ Svar

Din mail vil ikke bli publisert. Navn og epost er obligatorisk å fylle inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.