#hjemmeferie dag 7 – pai, piss og pliktarv


“We must have a pie. Stress cannot exist in the presence of a pie.”
David Mamet, Boston

I dag er det pai på menyen. Og en ekstra liten og fin en til arvingen som skal på skolen i morgen. Ja, for selv om jeg har ferie har ikke hun! En uke med å klatre i gardiner og spinne i ringer med venner er det som skjer neste uke.

Jeg bruker matprat sin paideig og har fyllt denne med 3 egg og 2 dl h-melk (som vispes sammen med litt salt og en kinesisk hvitløk). Når paien var ferdig stekt la jeg først et lag strimlet, røkt skinke. Reddet en osteskalk som ellers ville havnet i søpla og et par osteskiver fra turen til Sverige (feit ost smelter best). Helte over eggene og lot steke i ca 25 minutter på 200 grader.

PS. Du må ikke bruke erter når du steker paiskallet. Ja, resultatet blir kanskje estetisk vakrere men jeg tenker den blir verre dit den kommer og satser mer på rustikk utseende og god smak.

Og #hjemmeferie går så det suser. Jeg har spurt, jeg vet ikke hvor mange ganger, om de har lyst til å finne på noe. “Vil være hjemme” eller “jeg vil jobbe” er svarene jeg får. De spiser når de er sulten og sover når de er trøtt. Begge er produktive på hvert sitt vis, Ida med pensel og Vilde på iPad (håper jeg får dele bildet hennes, det blir så bra).

Men i kveld skal vi komme oss ut en sving. Vi skal på kino. Ringen kino, vår favorittsal i Oslo. Hvor stolen, raden, setet og ryggen beveger seg mens beina blir pisket. Og vi skal se skrekkfilm. “Det er verdt det, bare for å se mamma pisse på seg” sa arvingen (som kan arveloven og begrep som “pliktarv”).

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

5 Comments:

  1. Haha, dette må bli en bra kinotur! Kos dere masse!

  2. Pingback: #hjemmeferie dag 7 – pai, piss og pliktarv -

  3. Kos dere på kino!
    Kan knapt huske sist jeg var på kino, jeg ?

    Pai er så deilig! Like deilig dagen derpå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.