Happy Halloween

Endelig er dagen her. Det er mange unge som har sett frem til denne dagen. Kanskje også en del voksne? Jeg syntes i hvert fall det var veldig gøy å kle meg ut og følge ungene da de var mindre.

Som vanlig er det en del som hyler ut om at de ikke ønsker besøk i kveld men at alle er velkommen tilbake som julebukker. Slukk lyset og klapp igjen brødsaksa, din gammeldagse surpomp.

Til alle som har tenkt seg ut minner jeg om litt vanlig skikk og bruk slik at disse som henger igjen kanskje blir litt mildere stemt neste år!

Kun 31. oktober: Om du vil gå “Knask eller knep” er det kun lov til å gå 31. oktober. Går du hvilken som helst annen dag kan du ikke forvente å få noe knask. Om du vil ha en Halloween-fest kan du selvfølgelig gjøre dette når du ønsker.

Slutt 21.00: Det er mest vanlig å gå mellom klokken 17 og 21. Etter klokken 21 er det kveld, og da kan du slukke lyset (se nedenfor) med god samvittighet.

Slukket utelys: Om du ikke ønsker besøk av hekser og monstere kan du slukke utelyset. Dette er et tegn til de som går “Knask eller knep” om at de ikke er velkomne. Skulle du likevel få besøk behøver du ikke kjefte og bruke stygge ord, husk at det er små barn som står på utsiden av døren. Forklar at dere ikke feirer Halloween og ønsk dem en god kveld videre.

Følg barna dine: Barnehagebarn skal alltid ha følge av voksne, men du kan gjerne følge de litt større barna også. Om de ønsker å gå alene kan du heller gå litt bak de. På denne måten får både du og barnet en trygghet, og du kan følge med på andre og større barn som også er ute denne kvelden. Noen kan jo ha virkelig skremmende kostymer!

Vis hensyn og vær høflig: Vis hensyn både når du ringer på og når du åpner døren. Det kan være små barn i begge ender som kan bli skremt av skremmende kostymer og groteske masker. Når du får godteri sier du takk før du går videre til neste hus

Ingen knep: Selv om man sier “Knask eller knep” er det ikke lov med knep. Det kan være at noen ikke vet at det er Halloween, og hos andre kan godteriskålen være tom. Da sier man høflig “Ha det bra”.

Bruk refleks: Mange av Halloweenkostymene er svarte eller mørke, og 31. oktober er en av de mørkeste høstkveldene. Husk derfor refleks eller lommelykt når du er ute og går!

Have a Happy Halloween!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

  1. Pingback: Happy Halloween -

  2. Jeg gleder meg!
    Guttene får besøk av små venner og sammen skal vi spise middag og så kveldens høydepunkt: gå knask eller knep!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.