Stovnertårnet: tur på nye steder

2019-04-28 18.55.55-lappeteppet-stovnertårnet
Stovnertårnet

At jeg liker gå tur er ikke nytt for noen som har kjent meg litt mer enn et kvarter. Et sted jeg har hørt om, men ikke besøkt før nå, er “Stovnertårnet.” Når man ser den slik ser den mer ut som en vannsklie i en fornøyelsespark.

Å se Stovnertårnet innbyr til undring. Er det en berg-og-dal-bane? Eller kan rørene som bukter seg minne om noe fra Willy Wonkas sjokoladefabrikk? Konstruksjonen heter tårn og har et tårns egenskaper, men uten navnet kan fantasien bestemme. Folk smiler når de går opp i tårnet.

Stovnertårnets hjemmeside
2019-04-28-19.02.02-lappeteppet-stovnertårnet
På vei opp!

Det er satt opp ulike sittegrupper, som faktisk ble brukt, oppover i svingene. Det var nydelig sol og mens noen jobbet med brunfargen løp andre forbi og hadde intervalltrening. Det liker jeg! Flerbruk der, altså!

Tårnet er universelt utformet, et talende symbol på fellesskap, eller bare en norsk selvfølgelighet. Man kan enkelt ta seg til toppen med rullestol, gåstol, barnevogn – eller på bena.

Stovnertårnets hjemmeside
2019-04-28-19.04.57-lappeteppet-stovnertårnet
Utsikten

Og det var selvsagt en fantastisk utsikt på toppen. Her ser man ned på ridebanen høyre i bildet. Veldig flott, men den var kortere enn jeg trodde så jeg måtte gå litt når jeg kom hjem også.

Veien til topps er 265 meter, Norges klart lengste tårn, men ikke høyeste. Toppen er 15 meter over bakken, men 215 meter over fjorden!

Stovnertårnets hjemmeside

Går du ofte utenfor stien?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

5 Comments:

  1. Pingback: Stovnertårnet: tur på nye steder -

  2. Jeg tenkte «tusenfryd» ! Og ny attraksjon da jeg så bildet.
    Det så kjempefint ut!

  3. Så stilig! Som Linn tenkte jeg også fornøyelsespark!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.