Er du klar for å bli stemor/ bonusmor?

lappeteppet-familie-bonus-steforeldre-stemor-bonusmor

Om du som Den Nye ikke klarer møte Den Gamle er du neppe klar for å bli stemor, bonusmor eller ressursperson for et barn. Det er den første, og minste, kamelen som skal svelges av kameler som står i kø. De stiller seg også både mothårs og på tvers i rekkene. Ha alltid ett vannglass klart.

Jeg er stemor, bonusmor og Den Nye Dama. Jeg er også Anja. Det var mange følelser når jeg skulle møte mitt bonusbarn for første gang. Jeg var kjempenysgjerrig, det var sikkert hun også. Men før jeg møtte henne traff jeg moren.

Ute, offentlig, alltid smart og ikke være hjemme hvor noen har revir. Potensielle ønsker om drap forsvinner da det er for mange vitner. Jeg vet egentlig ikke hva hun tenkte om det? Må spørre! Ja, for vi er gode venner i dag. Vi spiser middag sammen, hun passer mine barn og bonusbarnet mitt har selvsagt nøkkel til Kosekroken. Vi sender snap til datteren «vår» når vi er på kino. Det er litt regnbue over det?

Men det har ikke alltid vært som en motorvei i Tyskland. For å være ærlig, er livet det for alle andre? Vi er jo to forskjellige mennesker med forskjellig bakgrunn men en ting hadde vi felles. Et ønske om at «felles barn» skulle ha det bra. Når det var avklart, at det ikke var noen konkurranse så gikk det seg gradvis mer og mer til.

Kjøreregler er fint. Grenser er fint. Kommunikasjon er nøkkelen. Og innimellom så går det til helvete så det synger. Men det gjør det også på jobb, med venninner og i forhold. Det løser seg om man snakker sammen. Man blir venner igjen, man kan fullføre prosjekter på jobb og man kan fortsatt være glad i barn man ikke har født selv.

Uansett hvordan du vender og vrir på det: barnets mor kommer for alltid til å være i ditt liv så lenge du er sammen med en far som er pappa. Om du ikke takler at du faktisk må ta hensyn til henne når ferien skal planlegges, om du ikke kan klappe like entusiastisk på skoleavslutningen om hun sitter ved siden av deg eller akseptere at pappaen faktisk innimellom må snakke alene med denne Gamle Dama så har du en veldig kronglete kjerresti foran deg. Den lar seg ikke kombinere med den lave bilen du kjører.

Tips på veien:

  • Samvær avtales direkte mellom foreldrene.
  • Beskjeder om medisiner, bursdager, favoritteventyr kan gå på tvers og til alle som skal bidra til at barnet har det godt.
  • Snakk sammen. Helst ansikt til ansikt. Tekstmeldinger kan tolkes ulikt.
  • Se på hverandre som ressurser som vil det beste for barna. Det er ingen konkurranse om hvem som gjør mest.

Og husk: ingen barn kan ha for mange personer i sitt liv som er glad i seg. Du kan elske mer enn ett barn. Barnet ditt kan elske mer enn en voksen. Ta tissekonkurransen et annet sted!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

  1. Pingback: Er du klar for å bli stemor/ bonusmor? -

  2. Jepp. Men en nyansepresisering: Far må også være klar for å satse på et nytt forhold, og ikke prøve å ha to forhold til to ulike kvinner samtidig. Det hjelper absolutt ingenting om du som Den Nye er klar, om han ikke er det.

    • Nå er jeg ikke helt sikker på om jeg forstår hva du mener. Jeg mener at foreldrene alltid har et forhold uansett, basert på felles barn. Forklar meg gjerne! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.