Elektrisk sparkesykkel – bare dyr moro?

VOI-sparkesykkel-oslo-EL-SPARKESYKKEL-elektrisk sparkesykkel
Hovedstaden flommer over av den nye trenden: elektrisk sparkesykkel

Under gårsdagens vandring i lunchen ble det diskutert elektrisk sparkesykkel. De har blitt veldig populære på kort tid. Men kommer de til å bestå? De går i 20 km/t og spoler mellom folka på fortauet. Til nå har jeg ikke sett noen som har brukt hjelm men jeg har sett mange rundt omkring.

Jeg fjaset og sa at det sikkert var en stor lastebil som samlet de inn på natta når vi lurte på hvordan disse ble ladet. Tanken var helt latterlig i hodet mitt og når jeg sa det høyt. Enda mer lo jeg da det viste seg at det faktisk var slik det ble gjort.

Pris for å leie elektrisk sparkesykkel

Du leier en elektrisk sparkesykkel fra for eksempel VOI via en app. Det koster 10-15 kroner å starte leieperioden og 1,50-2 kroner per minutt etter dette. Du kan visst ikke ta en med deg denne til Ullevål for å se en fotballkamp. Ei heller kan du parkere på Aker brygge. Det sørger visst nemlig geofencingen for.

Når du er ferdig å bruke den forlater du den bare. Så kan neste mann, eller dame, logge seg på å kjøre videre. Sånn sett er det jo lettvint for brukerne. Så får man se etter noen uker eller måneder hvordan det fungerer i praksis. Det er sikkert noen som skal regulerere dette relativt kjapt.

I følge https://scooty.no/ er det ingen aldersgrense eller krav om å bruke hjem (selv om det selvsagt blir anbefalt). Jeg tviler på at ungdommen kommer til å frese rundt på disse i tide og utide uansett. Det har de ikke råd til!

Jeg tviler på at du ser meg på en slik. Eller kanskje jeg må teste den en gang? Det er jo snart påskeferie! Men jeg velger nok fortsatt “apostlenes hester” (det vil si føttene) fremfor dette fremkomstmiddelet til daglig.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

  1. Her hos oss, kan du låne elsykkel gratis via biblioteket, en UKE! Det er jo faktisk helt fantastisk!
    Sparkesykkel derimot, er jeg noe usikker på om er kommet for å bli. Som du sier, jeg har ikke sett en eneste med hjelm heller. Skeptisk!

    Men alt må jo må prøves (minst) en gang! Så vi må få testet ut, syns jeg!

  2. Pingback: Elektrisk sparkesykkel – bare dyr moro? -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.