Du vil aldri tro hva den hemmelige ingrediensen i kaka er!

En helt “insane” sjokoladekake. Som skal være så saftig og god. Med en frosting fra himmelen. Videoen fikk magen til å rumle. Jeg nesten ønsket meg PMS for å ha en grunn til og spise den. Været var litt tvilsomt. Så sa jeg det. “Kanskje vi skal lage den?”

For EU- kontrollen avdekket ikke store feil og mangler som påvirket lommeboken. Så jeg dro, med et mot selv Northug hadde blitt imponert av, til senteret. Det var da det slo meg. Jeg er jo ikke flink til å lage kaker. Jeg kan lage et helsikes grovbrød. Men finbakst?

Sjokoladesirup? Vaniljeekstrakt? Kunne jeg komme unna med Toro? Neppe…. butikken neste!

Så jeg skrudde opp musikken og knøt håret i en knute mens Ida fant frem kjøkkenvekta. Hva er der verste som kan skje, lissom?

Og vi klarte det! Det er seriøst den beste sjokoladekaken jeg har spist. Den var saftig selv bare lunken! Øynene rullet som på Linda Blair under de heftige scenene i “Exorsisten.”

Kaka er montert. Tre lag bunn med krem i mellom. Pakket, tapet, gladpack og tålmodighet. Jeg ventet ikke lenge nok på at sirup skulle bli kald…. men den lot seg redde! Takk til Passionforbaking.com for support!

En liten smaksprøve ble det også! I tillegg til kaketoppene. Kremen var ikke helt kald her. Hjalp med en natt i kjøleskap!

Slik så kaka ut etter en natt i kjøleskap og klar for å bli pyntet. Må innrømme jeg var meg enn litt spent for dette, altså. Jeg er ikke god på dette og langt utenfor komfortsonen!

Denne har jeg laget. Jeg har til og med fått til litt halvveis pynting. Denne kunne jeg servert. Selv en kresen svigermor ville smeltet i takt med sjokoladen i denne. Med mindre hun hadde diabetes….

Og det jeg tror er den hemmelige ingrediensen: majonesen! Den var ikke lagt feil på bildet. Se hele oppskrift og fremgangsmåte hos Passionforbaking.com

Tips:

  1. Bruk slikkepott når du lager sjokoladesirup.
  2. Ha fløte og mascarpone 10 min i fryseren før du pisker kremen.
  3. Blir sjokoladekremen slapp? Ha den i kjøleskap, pisk den opp igjen og tilsett nypisket krem av 2-3 ss fløte.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Facebook Comments

14 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.