Du vil aldri tro hva den hemmelige ingrediensen i kaka er!

En helt “insane” sjokoladekake. Som skal være så saftig og god. Med en frosting fra himmelen. Videoen fikk magen til å rumle. Jeg nesten ønsket meg PMS for å ha en grunn til og spise den. Været var litt tvilsomt. Så sa jeg det. “Kanskje vi skal lage den?”

For EU- kontrollen avdekket ikke store feil og mangler som påvirket lommeboken. Så jeg dro, med et mot selv Northug hadde blitt imponert av, til senteret. Det var da det slo meg. Jeg er jo ikke flink til å lage kaker. Jeg kan lage et helsikes grovbrød. Men finbakst?

Sjokoladesirup? Vaniljeekstrakt? Kunne jeg komme unna med Toro? Neppe…. butikken neste!

Så jeg skrudde opp musikken og knøt håret i en knute mens Ida fant frem kjøkkenvekta. Hva er der verste som kan skje, lissom?

Og vi klarte det! Det er seriøst den beste sjokoladekaken jeg har spist. Den var saftig selv bare lunken! Øynene rullet som på Linda Blair under de heftige scenene i “Exorsisten.”

Kaka er montert. Tre lag bunn med krem i mellom. Pakket, tapet, gladpack og tålmodighet. Jeg ventet ikke lenge nok på at sirup skulle bli kald…. men den lot seg redde! Takk til Passionforbaking.com for support!

En liten smaksprøve ble det også! I tillegg til kaketoppene. Kremen var ikke helt kald her. Hjalp med en natt i kjøleskap!

Slik så kaka ut etter en natt i kjøleskap og klar for å bli pyntet. Må innrømme jeg var meg enn litt spent for dette, altså. Jeg er ikke god på dette og langt utenfor komfortsonen!

Denne har jeg laget. Jeg har til og med fått til litt halvveis pynting. Denne kunne jeg servert. Selv en kresen svigermor ville smeltet i takt med sjokoladen i denne. Med mindre hun hadde diabetes….

Og det jeg tror er den hemmelige ingrediensen: majonesen! Den var ikke lagt feil på bildet. Se hele oppskrift og fremgangsmåte hos Passionforbaking.com

Tips:

 1. Bruk slikkepott når du lager sjokoladesirup.
 2. Ha fløte og mascarpone 10 min i fryseren før du pisker kremen.
 3. Blir sjokoladekremen slapp? Ha den i kjøleskap, pisk den opp igjen og tilsett nypisket krem av 2-3 ss fløte.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

14 Comments:

 1. Den var hent sjukt god! Tror ikke jeg har spist så saftig og god sjokoladekake før.
  Jeg spiste jo halve kaka da du var her, og tre timer senere spiste jeg resten. Det var ikke et snev av tørrhet og spore.
  Og Sanne: «Mamma, ho dama med den kaka, kommer ho snart tilbake? Den var sjuuukt digg. Ho kan få passe Kasper når som helst (svært få mennesker får lov til det).»
  Du skulle sett kresen-trynene da jeg sa kaka inneholdt majones?

 2. Den så utrolig god ut! Og ja, majones gjør underverker i kaker ?

 3. WOW!
  For en kake, Anja!
  Du er helt rå!!!

  Den ser jo ut som en kake på bakeriet! Ikke bare er du er racer på brød, men nå også kaker! Og du har et ? av gull, heldige Louise! Ingen fortjener denne fantastiske kaken mee enn den tøffeste dama! #teamLouise #bakerAnja!
  Jeg digger dere begge to!

 4. WOW, for en kake! Og du er jo en ekte kakepynter! (bør få noen tips før jeg skal bake til fest)
  Men majones…kjenner litt på skepsis!

 5. WOW!!! Jeg har tante rød på besøk og craver etter sjokkis. Også legger du denne på bloggen liksom!! Hallooo!! Viljestyrke finnes ikke i mitt vokabular i dag 😛

  Skulle ønske jeg var god på baking, da hadde jeg bakt denne med en gang 🙂

 6. Pingback: Du vil aldri tro hva den hemmelige ingrediensen i kaka er! -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.