2 gode frokoster med granateple

Jeg er ikke så flink til å tenke sunt. Men havregryn er noe mange er enige er bra for kroppen. Trege karbohydrater. Denne varianten er kokt på melk og søtet med honning. For å variere ble det en pære og to spiseskjeer med granateple på toppen. Den forsvant fort!

En frokost på kjøkkenet
og kaffen koker
Du har søvn i øyet
og håret i floker
God morgen!
~ Ole Paus

Jeg er ikke noe god på frokost. Men kjøleskapsgrøt, eller chiapudding, fungerer. Også i denne har jeg havregryn. Jeg renser et granateple, har det over i et gammelt pizzasaus- glass og heller over det meste. Den er akkurat passe søt og sur.

2 gode frokoster med granateple

Granateple skal visst være proppet med antioksidanter. Dette er en antiokisdantbombe blant frukten! Når du skal kjøpe denne kruttlappen skal du se etter de store, tunge i disken. Del den i to, bank den med en sleiv så løsner frøene.

Antioksidanter beskytter cellene i kroppen vår mot såkalte frie oksygenradikaler og verner oss på denne måten mot kreft og hjertesykdommer. Kilde: Forskning.no

Visste du forresten at de sier at det er granateple Eva fristet Adam med i Edens hage?


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

2 kommentarer til “2 gode frokoster med granateple”

  1. Linn // FruBeversHverdag som daglig leder i familien O.j.! avatar

    Nam, nam ?
    Granateple er såååå digg! Passer ypperlig i salater også, dessuten er det e fryd for øye!

    1. Anja Holt avatar

      @Linn: Vilde spiser de rett fra glasset….. etter at mamma har renset, selvsagt.