Chiagrøt – frokost i glass

chiagrøt

chiagrøt

Naturmamma, også kjent som Anita og enda ett medlem i Inspira, var den første som introduserte meg for chiagrøt. Men jeg er treigere å starte enn en pc etter at noen har surfet på fuffens nettsider og lastet ned ting de ikke bør laste ned. Det har tatt tid å få meg omvendt! Men hun jobber i stillhet og jeg gjør (ubevisste) valg til det bedre (takket være henne). Som at jeg har gått fra pappkruset med kaffe på vei til jobb til en variant av glass.

Dessuten har jeg nå drikkeflasker av stål i bil og på trening. Nå skal jeg ha glassflasker til brus i kjøleskapet også. Jeg redder ikke verden, men jeg hjelper litt! Vi kjøper 4 flasker Pepsi Max på tilbud til 89 kroner (i Sverige er det enda billigere). Det vil si 4 flasker a 1,5 liter med brus = 22 kroner per flaske. En flaske 0,5 liter med brus koster da 7,40 kroner. I butikken koster det fort det dobbelte. Så har man spart både litt penger og litt miljø. Jada, jeg vet jeg ikke regnet pant!

Chiagrøt – frokost i glass

Men Anita er flink til å tenke litt lenger. Jeg prøver også tenke litt lenger, tenker at stabilt blodsukker også er en god start. Nå har jeg fått denne chiagrøten inn i så mange varianter, er det en døgnflue eller er det faktisk godt? Svaret er: det er faktisk godt. Og ting som er godt, det spiser jeg. Jeg har granateple i dette glasset. I Kosekroken har jeg også blåbær til en annen runde. Så nå skal jeg snart sprute over av energi!

Skogfrue passer også på miljø. Og bokstavelig talt inneklima. Altså det som er inni oss. Og det er takket være henne det nå står en grønn plante og ett hvitt kubbelys på stuebordet. Jeg hadde faktisk tenkt å kjøpe rosa. Men er det Imbolc så er det Imbolc. Påske er det jo hvert år! Dessuten liker jeg veldig godt fokuset på at man kan gjøre seg selv bedre selv om andre oppfører seg som rasshøl.

For i en verden hvor den ene etter den andre løper inn i veggen så trenger man stemmer som minner en om at man må stoppe. Det er jo ikke veggen som har gått for langt…. det er vi. Derfor trenger vi innleggene som minner oss på å puste, bruke pengene riktig, lage ting selv og om bøker som ikke bare er Chick- lit.

Nå kan du anse deg som tipset om to innmari fine damer som får deg til å bokstavelig talt til å stikke fingeren i jorda og fylle lungene til maks. Det starter jo med deg – vær litt smartere og gjør noen kloke valg. Ha en riktig god morgen!

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

7 Comments:

  1. Wow Anja! <3
    Jeg tror jeg elsker deg!

    • @Naturmamma: du er den fineste Anita i verden, vakrest i skinn og sinn! Og i dag skal jeg se på månen! Takk for at du ikke gir meg opp, jeg skal fortsette jobbe med å bli ett bedre menneske! <3

  2. For øvrig kjempebra innsats. Det er faktisk ikke de store tingene man bør fokusere på, men de små – litt og litt slik at man ikke blir overveldet.

    • @Naturmamma: Min tannlege tok også innersvingen på meg, på samme måte faktisk! Hun sa jeg ikke trengte bruke tanntråd hver dag, men “sånn innimellom er fint” og at en gang var bedre enn ingen. Gjett hvem som nå bruker tanntråd nesten hver dag…… Om dette er å være lettlurt, så kan jeg godt kalles det. Men noen har funnet utløseren for å endre adferden min, det liker jeg. Takk for skryt, liker det også!

  3. Pingback: Chiafrø – superfrø til frokosten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.