Uviklingssamtale- kjenner du det kribler i magen?

Uviklingssamtale

Uviklingssamtale

Jeg er vel egentlig ikke så innmari nervøs. Jeg har god dialog med begge jentenes lærere. Det må det være for å sikre at skoledagene deres skal bli best mulig. Og da må man snakke sammen.

Minst to ganger i året skal kontaktlærerer ha en planlagt og strukturert samtale med foreldrene. En slik samtale kalles for konferansetime eller utviklingssamtale. Barnet kan også være med på samtalen. Når barnet har fylt 12 år, har det rett til å være med.

Dialog om barnets utvikling
I utviklingssamtalen skal det være dialog om faglig og personlig vurdering av eleven. Samtalen skal bidra til videre utvikling. Den skal munne ut i en oppsummering der elev, lærer og foreldre blir enige om hva det særlig skal legges vekt på i det videre arbeidet.

Kilde: Foreldreutvalget for grunnopplæringen

I dag er det Vilde sin tur. Det har vært litt turbulens i klassen, slik det kan være hos de fleste til tider, men det ser ut til at ting nå roer seg ned og hun sier selv at det er fint i klassen.

Noe av det som er utfordrende med Steinerskolen er manglende karakterer. er “Bra” en firer, femmer eller er det bare bedre enn sist som tilsvarte en svak toer? Det er det jeg er spent på.

Nå er jeg mest spent på hvordan det gikk med Ida sin spanske presentasjon. Det får jeg vel vite under dagens middag som er… lasagnen jeg laget i går!

Uviklingssamtale…. får det ordet deg til å stresse?

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

10 Comments:

 1. På torsdag er det min tur. Bra med turbulens i Sannes klasse også. I tillegg til konflikter blant jentene, ble hun banket opp her av en guttegjeng før vinterferien. Hun har også dysleksi så nok å ta tak her.
  Lykke til?

 2. Jeg ser det i størst grad fra ‘den andre siden’ foreløpig og grugleder meg til det er min tur 🙂 men du høres da reflektert ut og ikke veldig sånn ‘mitt barn gjør aldri noe galt’ som noen har en tendens til…

  • @Monica: Mine barn gjør stadig noe gæærnt, det betyr at de prøver gjøre noe nytt. En dårlig beslutning gjør dem ikke til dårlige mennesker, det gjør dem menneskelige. De er fenomenale!

 3. Skulle egentlig i morgen med Isa, men det ble utsatt. Jeg sliter litt med å holde styr på hvor i rekka vi er…

 4. Jeg hadde i barnehagen igår. Det er alltid fint å ha disse samtalene. Men enda viktigere føler jeg det er med den daglig kontakten / jevnlige kontakten med lærer/ansatte i barnehagen.
  Er det noe, ta det opp med en gang, ikke vent til nest samtale.

  Regner med at samtalen gikk fint?

 5. Kjenner at jeg er glad jeg er ferdig med utviklingssamtaler nå. Det var ikke alltid positive tilbakemeldinger på junior gjennom skoletiden, det var heller unntaket.

  Han kjedet seg så grusomt på skolen at han ikke gadd å følge med, men holdt på med andre ting. Nesten hver samtale startet med; han er en gløgg og oppvakt gutt, men…..så kom alle hans mindre gode sider fram

  Det ble folk av ham også??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.