Stell av ull – noen tips på veien

Stell av ull krever ingen mastergrad. Jeg er mye, men jeg er ikke flink til å strikke. Jeg har mange som er flinke til å strikke rundt meg. Her er to gensere, strikket av Anke og Neleta, og de brukes ofte.

Alt raknet unntatt strømpene.

Nils-Fredrik Nielsen

Noe jeg ikke gjør like ofte er å vaske dem. Men de luftes etter bruk. Jeg snuser like kritisk som en narkobikkje på Gardermoen. Det lukter kun frisk luft når de tas inn, brettes og legges på plass.

Ull er til en viss grad selvrensende. Det betyr at du sparer miljø og lommebok på og ikke vaske plaggene mer enn når det faktisk er nødvendig. Og hva gjelder disse genserne er det svært sjelden. Jeg bruker gjerne en tynn ulltrøye som jeg skyller opp i vasken innimellom. Den tørker kjapt over natta.

Kle deg så kostbart som din pung kan tåle, men uten luksus – rikt, men ikke glorete, for ofte kunngjør drakten hvem man er.

William Shakespeare
stell av ull

Stell av ull

Når ulla mi skal vaskes bruker jeg vaskemiddel tilpasset ull. Til nå har jeg brukt Milo, men det er så mange som skryter av sitronsåpe at jeg har latt meg påvirke. Det er det neste som skal kjøpes. Det er bare å google, eller spørre meg!

Døm ikke folk etter klærne, for noen er fattige utenpå og rike inni, og andre er rike utenpå og fattige inni.

Barbra Ring

Også kjekk å ha med på tur. Såpestykket kan også brukes til håndvask, genialt på telttur og ha et produkt som kan dekke flere områder. For oss som dusjer en gang om dagen er det begrenset hvor møkkete en trøye blir etter en dag. Og for meg som er mer opptatt av å pakke lett enn variert kan dette lett bli et “tommel opp” produkt.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

2 Comments:

  1. Pingback: Stell av ull – noen tips på veien -

  2. Jeg er en av de som sverger til sitronsåpe! Begynte å bruke den for maaange år siden på ullklærne til guttene. Helt genialt.
    Elsker den svake lukten av sitron ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.