Smykkeskrin, om ringvirkninger og ting som sprer seg

På søndag gikk Vilde tur med Konrad og var hjemme med han mens jeg og Ida dro på styrketrening. Da vi kom tilbake hadde hun (med hjelp av Konrad) ryddet i kommode og skuffer. Alle klær var rullet, inspirert av KonMari, og hun sa “jeg trengte ikke gi bort noe!” Når du bretter skikkelig er det plass til mer og du ser alt. Genialt.

I tillegg hadde hun ryddet fire poser til kast og en grønn pose til “gis bort.” Sengeskuffen hennes var dermed tom, den donerte hun til storesøsteren som maler så Vilde slipper se på alle malegreiene hennes hele tiden. Smart unge, tenkte jeg. Før hun tok innersvingen på meg.

“Da var det disse, da….” sukket hun og klappet meg ned på sofaen ved siden av seg. “Bruker du denne” og “80 tallet ringte, de ville ha det tilbake.” Frekkasen kalte meg inn på teppet og så gikk vi faktisk igjennom 3 esker og noen allerede eksisterende kroker med smykker, armbånd og øredobber. “Har du fortsatt den røde kjolen” spurte hun. Jeg bekreftet og fikk ett smykke i hånden. Heng den på hengeren, så vet du hva du skal bruke til den. Snakk om å bli satt på plass! Så nå har hun inspirert meg, kan hun inspirere deg også?

Hvor lenge siden er det du gikk igjennom ditt smykkeskrin?

Klær, leker og smykkeskrin
Klær, leker og smykkeskrin

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

12 Comments:

 1. Ja nå har jeg tømt , vasket og ryddet samtlige skap på både kjøkken og bad… nettopp etter inspirasjon fra Vakre Vilde… Har tenkt på dette lenge men det har vært et ork bare ved tanken. Vilde « bare gjorde det» og jeg lot meg inspirere. Jeg bare startet…
  -og ja det er såå deilig .
  Takk Vilde??

 2. Flott med rydding ?

  I mitt smykkeskrin er det kun smykker jeg fikk til konfirmasjonen, eller som jeg har arvet etter min mor. Noen få perlekjeder ( ekte) og noen gull og sølvsmykker. Klenodier og kjære minner som jeg tar godt vare på

  • @Magnhild: Jeg har ett eget smykkeskrin som ungene ikke har tilgang til. Nettopp med slike smykker. De vi ryddet i var gaver man har fått til jul, kule smykker (i 1980) til en kul topp man har kastet (i 1990). Det jeg lurer på er om man trenger ta vare på gamle diamantsertifikat????

 3. Jeg gjorde det faktisk før ju.
  Fikk ordning og reda! Har et,par som kun er familie klenodium, som ligger inet gammelt smykkeskrin etter mamma og har mine egne smykker i et annet.

  Smart jente du har! Kan jeg låne henne litt? Hun er godt oppdratt – så ikke overraskende!

 4. Smart jente ho der =) Jeg kan ikke huske å ha gått igjennom.. Men så har jeg ikke så mye smykker. Det jeg har er små, sølvsmykker, som jeg adri tar av meg. Klesskapet derimot, det prøver jeg å renske to ganger i året og enda jeg alltid gir vekk masse er det alltid overfylt…

  • @monica: ho er super! ? Klær er ett evig tema hos jentene. Jeg tok en opprydning i høst. Den har holdt seg bra! Jentene bruker stjele en del, da. Kanskje derfor mitt skap oppleves som ryddig?

 5. Wow! Flinkisen <3

  Jeg ble inspirert. Så nå håper jeg på friske barn fremover så jeg kan rydde, kaste og gi bort <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.