Sitt ned og hold kjeft

Har du noen gang søkt på en jobb som du ikke fikk? Forelsket deg i en som var for pen for deg? Invadert et land uten legitim grunn?

Setter du deg stadig mål som du ikke når? I så fall tror du for godt om deg selv. Du har for høy selvtillit.

Knut Nærum kan hjelpe deg. Kjøp denne boken. Les den. Bruk den. Jekk deg ned.

Dette er navnet på boken jeg nå hører. Og jeg ler. Om du liker Knut Nærum er denne boken en liten skatt. Ikke sett den på før du legger deg. Du blir ikke trøtt. Du ender opp med å le. Denne må funke bra sammen med husarbeide og lange bilturer. Selv arkivering av papir og matching av sokker må jo fortone seg som et lite vorspiel med denne boka?

Perlene kommer som rekvisittene til Prince i “Diamonds and Pearls” og det er faktisk på grensen til umulig å gjenfortelle noen. Denne må jeg garantert høre flere ganger for å få med meg alle poengene (eller perlene, om vi skal dra ordspillet videre). Jeg skal ikke skryte på at jeg har blitt noe klokere. Ikke mer ettertenksom heller. Selvtilliten har ei heller fått seg en knekk. Men det var heller ikke årsaken til at jeg valgte denne boken heller.

Den er latterlig morsom, om du er en fan av Nærum sin stil, jeg skal i hvert fall humre meg videre. Du kan laste ned Storytel og høre den selv, kjøpe boken, eller bare finne deg en plass i sofaen sammen med meg.

Du har et problem. Du har for mye selvtillit. Ambisjonene er større enn evnene. Mange selvhjelpsbøker forteller deg hvordan du kan forbedre dine evner, og de bøkene ljuger så det renner av sidene.

Selvtillit er et av de største problemene i vår tid. Mange mennesker har for mye av den, og det skaper ubehageligheter både for dem selv og andre. Mennesker med for mye selvtillit starter kriger, snyter på skatten og står i veien når du skal av bussen. Det finnes for mye selvtillit i verden, og den som finnes, er skjevt fordelt.

Du kommer aldri til å bli noe særlig bedre enn nå. Du kommer aldri til å skrive den store generasjonsromanen, score det avgjørende målet for Barcelona i mesterligafinalen eller ha sex med 22 år gamle tvillinger. Hvis dette er et problem, kan du gjøre noe med det. Du kan redusere selvtilliten!

En verden som dyrker selvtillit er en verden på vei mot sammenbruddet. En verden hvor de sterke tråkker på de svake, og hvor de svake tror at de selv er sterke og dermed stadig får seg en på trynet.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

4 Comments:

  1. jeg har lest flere av bøkene til Nærum og ledd. Jeg forstår at jeg må få med meg denne. Og, dette med selvbildet, noen har for liten tru, andre tror for mye og den siste gjengen er realistisk. 😀 by the way, jeg skal få den med meg ! Takk for tips

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.