Mindblown: a blog about philosophy.

  • Fisk med mye smak – Tagine!

    Nok en gang lar jeg meg inspirerer av kokken Christopher Sjuve. Jeg drømmer om en ukes opphold et eller annet sted hvor mat er fokus. Teknikker, inspirasjon og ikke minst kunnskap om råvarer. Men inntil jeg blir millionær eller blir kontaktet av en advokat i fra USA som forteller om en nylig avdød onkel med…

  • Lørdagskos

    Jeg elsker lange late morninger med kaffe i senga. Men i dag strakk jeg strikken lenger enn det som er normalt. Så lunchen ble sen, men smakte godt! Ikke gjort noe nyttig i dag. Og det har jeg tenkt til å fortsette med litt til! Har mye te som skal drikkes og tv- program som…

  • Sunnere tips til pasta bolognese

    Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har funnet på noe revolusjonerende, men jeg kom over noe jeg i hvert fall har glemt: Når du lager bolognese: finhakk eller riv løk, hvitløk og gulrot! Den har jeg oppi etter at kjøttdeigen er stekt før jeg heller over tomatsaus og lar alt sammen koke til…

  • En av mange fordeler ned hjelp i huset

    Jeg vet mange som synes det er hakket for råflott med vaskehjelp. Det synes ikke jeg. Det er rett og slett kun flott! Det å komme (følelsen av å være ferdig tygd) fra jobb og kø til et hus som bare rett og slett er rent er fantastisk. Og så får man plutselig tid til…

  • Bakglatte ski og piggfrie dekk

    Jeg skriver cirka like mye om bilkjøring som hårfjerning. Skriver heller ikke ofte om bilens egenskaper. Bilens mil har det riktignok blitt skrevet noe om. Sjåføren klarer seg sånn nogenlunde i historiene. Men i går lå Lille Blå skikkelig tynt an! Etter en heftig (for meg!) trening på karaten styrtet vi inn på Europris. To…

  • Bloggere og egenpleie

    Bloggere og egenpleie

    Jeg leser om bloggere som har så aktive dager at de knapt nok får tid til å oppdatere bloggene sine. Ikke rart, kanskje, siden mange av “de store” farter rundt og skal sette på negler, hår og vipper samt påfyll av lepper og fjerning av hår. Sistnevnte skrives det ikke mye om. Eller føtter? Når…

  • Siste rest av resten

    Siste rest av restene. Holdt akkurat til middag for meg. Ungene fikk «pappas burger» før Ida stikker på sokkedisko mens jeg og Vilde drar på karate! Snakkes!

  • Restemiddag – suppelapskaus

    En stor middag metter mange personer. Gårsdagens kokte juleskinke mettet ni personer i går og skal nok fint mette fire igjen i dag. Forundrer meg ikke om det blir mer igjen? Kommer du og spiser?

  • Middag med storfamilien

    Jada, vi leverte middag i går også. Ni til bords og alle forlot bordet mette og fornøyde. Sa de selv i hvert fall. Det var mer mat igjen også, så om noen ikke ble mette sto det ikke på kaloriene. Det ble servert kokt juleskinke, poteter, brokkoli og brun saus. Enkelt og greit. Hege hadde…

  • Hoppeloppeland

    Endelig kom vi oss på Hoppeloppeland. Mange ble invitert men få kom. Faktisk kun en. Men han hadde til gjengjeld med kaffekanne, colabokser og et brett nystekte muffins. Seks unger, to voksne, vi gjorde rent bord før de dro! Hjernen min er nå redusert med femti prosent, og når kapasiteten er redusert fra før kan…

Har du noen anbefalinger til blokker?