Bloggere og egenpleie

Jeg leser om bloggere som har så aktive dager at de knapt nok får tid til å oppdatere bloggene sine. Ikke rart, kanskje, siden mange av “de store” farter rundt og skal sette på negler, hår og vipper samt påfyll av lepper og fjerning av hår.

Sistnevnte skrives det ikke mye om. Eller føtter? Når jeg tenker jeg om så er også de aller fleste sponset av Shai høvler eller lignende med tilsendte barberblader en gang per måned.

Men de burde tatt et kurs i planlegging, tenker jeg. En dag per måned burde vel holde til vedlikehold av en bloggers utseende? Hvor lang tid tar det egentlig, og hvor ofte må det gjøres?

Her kommer kanskje sponsorer inn igjen, for dette må jo koste en formue å reise rundt å få andre til å fikse ting, jeg har i hvert fall ikke mulighet til å gjøre dette. Uansett, hvis leppene fylles til randen på Majorstua, brynene formes og nappes på Grünerløkka, neglene støpes på i sentrum og håret skal settes på i Holmenkollen kan det jo ta litt tid?

Min erfaring er i hvert fall at jo mer jeg må gjøre jo mer får jeg faktisk gjort. Dager hvor jeg bare har en ting jeg skal gjøre rekker jeg jo knapt å komme ut av pysjen før jeg skal legge meg igjen?

HÅR
Verdens beste frisør bor på Råholt. Anne Kjersti tar hjemmebesøk når man kommer hjem fra sykehus, familieklipp på eget kjøkken, har en ubeskrivelig hjertevarme og har alltid kaffe som hun serverer med gode råd.

Håret blir vasket (sjelden med dyre produkter) annenhver dag om jeg ikke trener. Jeg føler meg ikke ren om jeg bare skyller håret etter en hard økt. Sikkert vanesak. Eller uvane?

Ellers føner jeg aldri håret. Jeg krøller det en gang i kvartalet med en (ikke sponset) krøllstav. Men jeg bruker hårolje og gir meg selv pluss for det. Kan bli bedre på (noe som per i dag ikke eksisterer i husstanden): Hårkur!

BRYN
Ja, det er jo en greie…. jeg få’kke no dreisen på det egentlig. Men om jeg allikevel er hos fotpleier, hudpleier eller får ting vokset skjer det ofte at jeg ber vedkommende ta en “opprydning”. Til Hanne på Chill Spa: du må gjerne sponse meg! Hun gjorde beste jobben noensinne.

VIPPER
Et lag med mascara før man går ut. Jeg innrømmer dog at jeg har innmari lyst til å prøve Stimulash Fusion vippeserum. Det er lov å være forfengelig selv om man er blogger på såkalt lavbudsjett? Jeg har i hvert fall satt det på ønskelista.

ANSIKT
Huden renses hver (les: innimellom og noen ganger) kveld på badet. Skrubbes foran speilet på samme bad en til to ganger i uka (les: når man har kikket litt nærme i speilet og oppdaget at man faktisk er så grå som man føler seg).

Ved ekstra flotte kvelder (gjerne fredager) legger man en ansiktsmaske (sponset av f.eks Linus) og synker ned i badekaret med egnet olje, badesalt eller skum. Pluss for flaske med sprudlende, iskald cava og bok eller iPad.

Jeg smører alltid (det er faktisk sant) ansiktet med serum etter skrubbing. Uansett hvor trøtt jeg er. Og så er det krem, her er det mer valgfritt merke, men jeg husker som regel å smøre meg inn med noe.

LEPPER
Ja, de blir i hvert fall ikke pumpet opp annet enn naturlig om man får seg en albu i ansiktet på treninga eller en velplassert barnefot i løpet av natta. Det har forøvrig kun skjedd en gang og det ble ikke nevneverdig stort (selv om det føltes slik, selvsagt).

Men de smøres med Purelan når jeg legger meg om kvelden. Den liker jeg godt (selv om den egentlig er laget for bruk et annet sted enn på leppene). Mange andre substitutt produkter finnes. Dog ingen som er bedre for mine sprukne kontorlepper.

MANIKYR
Siden man på gamle dager har startet med kampsport, hvem ville trodd det egentlig, er neglpleie ganske lavt prioritert. Men klipp utføres i dusjen og lakk utføres på stuebordet mens man ser film. Ja til effektivitet!

HÅRFJERNING
Fikser jeg sjøl på Avdeling Holt sitt eget spa. Badet i 2.etg har kremer, høvler og epilatorer kjøpt på budsjett og det funker helt fint. Siden ingen andre skriver om det forteller jeg bare at jeg gjør det og lar temaet ligge mens jeg undersøker videre hva som er etisk riktig, hehe!

PEDIKYR
Som med alle andre negler utføres dette i dusjen da undertegnede kombinert med neglklipper betyr negler som spretter i god radius rundt klippeområdet. Et tørk med dorull tvinnet rundt undersåttene og så er man klar for lakk (og film). Ellers er en fotfil i dusjen en kjekk ting og det hender at jeg husker fotkrem noen kvelder før jeg legger meg.

KROPP
Har man etterhvert fått et ganske avslappet forhold til. Det er kjempefint om man ikke går nevneverdig opp eller ned i vekt da økonomien ikke tillater at man (som “de store bloggerne”) får nye kolleksjoner tilkjørt ved behov.

Jevnlig trening, lørdagsgodis, vann som tørstedrikke, naturlig mat og nok søvn er min levevei. Og så tillater jeg meg sjokolade om lysten blir for stor, Fun Light når jeg er lei vann, kaffe når lysten melder seg og fråtsing på frukt. Tilgir meg selv også om jeg tar en is etter en tøff tur på IKEA.

Men jeg er ingen stor blogger. Jeg er bare meg og “takke fanden for det”! Jeg har en flott og frisk familie. Jeg jobber full tid i fast stilling. Jeg klarer å være fyisk aktiv. Sist men ikke minst. De aller fleste, ikke minst mine barn, synes jeg er fin nok som jeg er.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

11 Comments:

 1. Det er jammen meg befriende å ikke være toppblogger siden det åpenbart innebærer hundre prosent kroppsfokus til enhver tid. Puh!

 2. Du er det. Fin nok som du er,altså. Man blir ikke lykkeligere av en la Praire krem til 2000 kroner krukken – bare fattigere .

  Jeg var på en av mine sjeldne butikkturer på fredag fordi det var helt tomt for dagkrem og rensekrem, og det trenger jeg. Går så inn på Fredrik&Louisa på Storsenterer , det kommer en dame bort og spør om hun kan hjelpe meg med noe(her bør jeg også nevne at jeg gikk i hullete boyfriendjeans,,sort høyhalser og grå fotsid cardigan og ansiktet skrubbet rent for sminke. Ikke akkurat stashet…)

  Jatakk,sier jeg. Jeg trenger en dagkrem og en rens. Pleier å bruke Clarins – men kanskje du kan anbefale noe? Damen går da RETT bort til la Praire produktene og begynner å snakke om disse. Før hun blir ferdig med salgstalen sin så avbryter jeg henne og sier: “sorry,jeg har ikke 2000 kroner til en dagkrem og en tusenlapp for rens. Jeg finner noe selv jeg”

  Dame pottesur.

  Dårlig salgstalent; tenker jeg – når hun går rett på de dyreste produktene med en gang. Jeg kom ut derfra lykkelig med to knallbra Chanelprodukter til ca 800 kr. Drøye og gode i bruk, og har testet godt verden over.

  Ellers så er jeg forfengelig . Pleie meg selv er det eneste jeg klarer, og med alle de medisinene jeg tar så gjør det litt med huden min så jeg passer godt på den.

  Rens morgen og kveld. Helst Eve Lom. Tom nå, så bruker Chanel.
  Estee Lauder eller Clarins Serum. Alltid øyekrem. Clarins olje som underlag før nattkrem. Olje istedet for bodylotion , nesten bestandig – det holder fukten lengre.

  Eos krem til shaving både her og der;)

  Er ikke flink m neglelakk, det kjennes ut som om jeg har på meg hansker. Men bruker mandelolje til negler og neglebånd.

  Shampoo og balsam/hårkur fra salonger. Forskjellen er at butikkkjøpte inneholder mer silikon som skal få håret til å se blankt ut men som egentlig ikke vasker noe særlig. Egen renseshampoo som brukes ukentlig for å få ut all møkk og produkter. Moroccan Hair Oil Light.

  • @Vigdis: Jeg bruker de jeg fikk av deg jeg nå. Jeg har en ganske all right hud for tiden. Må ha gjort noe riktig.

   PS. Du ser heldigvis bedre ut enn du tror! *klem*

 3. Dermalogica i ansiktet, rens, skrubb, og fukt. Eucerin oljevask til kroppen.
  Salongshampo.
  Og vanlig barberhøvel.
  Ferdig! Og holder i maaaassevis for late Lien.

  • @LateLien: Når man ser bra ut så ser man bra ut, hvorfor gjøre det vanskeligere enn det er? Du ser så fin ut, atte! Null stress! Herr Torslien skjøt gullfuglen! <3

 4. De du fikk av meg er faktisk ganske gode, men jeg lurer på om Vilja var nedi med finger’n på den ene før jeg fikk pakket den ned. Så hvis det var ett HULL i den ene så var det Vilja…..
  Liker å teste litt nye merker, og disse har funket på meg også. Har samme merket i renseservietter og de er jeg skikkelig kjipe med. Bare til helgen; liksom 😉

  Håper du blir fornøyd – jeg vet at du liker krem og sånn – og det var derfor du fikk 🙂 Skoene som kanskje er litt store vet jeg ikke om kan byttes. Innleggssåle? Det går evt an å sjekke med Nelly.com ad deres bytteordning 🙂

 5. Har du forresten testet EOS shavingkrem? Den er fantastisk og sørger for at man ikke blir rød og sår, og huden blir bare myk og fuktet. Kommer i tre forskjellige dufter. Drøy i bruk og koster litt over hundrelappen.
  Jeg bruker engangshøvler BIC (dameversjonen) som fåes kjøpt på RIMI. Med litt tykt skaft. Elsker dem. Ikke noe SHAI på meg,nei!

 6. @Vigdis: Var en liten finger som hadde vært nedi der, men jeg har ikke noe å tvile på når det kommer fra deg. Jeg bruker til og med en liten “spade” for å ta ut kremen fra krukka (pga bakterier). Bruker som regel vare cirka en uke. 😉

  Har ikke testet EOS. Vanlig såpe funker greit hos meg. Er jo ikke store området som blir berørt av min Gilette. Så nei, jeg har heller ikke SHAI! 😉

 7. Tusen takk for herlige komplimenter! Love you <3

 8. @Sessa: kan ikke skjønne annet enn at du har gjort deg fortjent til det i løpet av alle disse årene? 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.