Operaen 10 år – opplevelse for en nybegynner

Operaen 10 år i år. Dette skulle feires og jeg var med! Jeg fant frem kjolen i fløyel og brukte til og med primer før øyeskyggen. Vilde og venninnen var takkenmlige for at de slapp bli med og nesten kastet meg ut.

Operaen 10 år – opplevelse for en nybegynner

Skal du spise noe kjapt, og godt, før du skal videre og er i nærheten av Østbanehallen anbefales “Bella Bambina” ved hovedinngangen. Jeg tror aldri jeg har fått maten så raskt servert før, og da inkluderer jeg McDonalds. En deilig tagliatelle med sopp, spekeskinke og parmesan. Aldeles strålende!

Dom: Maten er god. Lokalene er skjermet. Betjeningen kjapp. Maten er god. Prisene er overkommelige. Kaffen er liten.

Søt og varm dessert

Desserten tok vi på “Deli de Luca” i form av en kaffe latte. Jeg fatter ikke hvorfor jeg valgte den, sånn egentlig, for jeg liker jo egentlig kaffe best. Men det så veldig godt ut når Merete valgte den…

Godt å gå en liten tur før forestillingen startet. Det var deilig sol og mange mennesker som hadde funnet veien til hovedstaden. Og de røde løperne var rullet ut foran inngangen. For sånne som oss.

Operaen 10 år

Operaen 10 år

Oslo… noen ganger er du bare rett og slett vakker. I går var en slik dag. Operaen, som nå er 10 år, er virkelig en perle. Jeg synes bygningen er så fin. Det er arkitektur vi kan være stolt av. Ute var det overføring av TV- sendingene som gikk hele dagen.

Inne kunne vi se opptaket Live, men tiden til gode her ble brukt i do- kø. Det var flere som hadde samme tanke som meg. Ingen av oss drakk vinen som sto fremme, det var ikke derfor vi var der. Det var visst andre som sørget for å ta vår kvote hørte jeg da vi gikk ut igjen.

Her er vi klare, skal bare drikke kaffen først. Jeg skylder på at jeg er urutinert. Det er visst ikke lov å ta med seg drikke inn i en operasal. Men vi benytter tiden til å ta selfie og bilder av interiøret som er nydelig!

Merete er en av mine byggeklosser som har stått ved min side i 15 år. Jeg møtte henne første gang med nyfødt Ida, og når jeg ser på Ida ser jeg at årene har gått. Når jeg ser på Merete har tiden stått stille.

Interiøret!

Jeg er så glad i blandingen av glass, tre og stein. Bygget er virkelig for folket, mange slapper av på taket og like mange er inne og driker vin. Lyset som slipper inn overalt er bare herlig. Hjertet mitt liker det!

Arkitektur er ikke noe jeg skal skryte på meg at jeg kan. Men jeg vet hva øyne og hjerte liker. Det liker operaen. Og så liker jeg den litt høytidsstemninen noen bygg gir meg. Denne gjør det!

Vi hadde virkelig premieplassering. Og av alle dagens leveranser vil jeg fremheve operasjefen sin tale som en i virkelig ypperste klasse. Det var noe helt annet enn hva jeg hadde forventet meg. Ekte, humoristisk og hjertevarm. Hun kan selge!

Uansett hva du ser på Netflix skjedde det først i en opera!

Og jeg tror henne når hun sier at vi faktisk er mer VIP gjester enn Kongen som var der sist uke. Om du brenner for noe, sånn på ekte, og du har en fullsatt sal med nesten utelukkende mennesker som er der fordi de aldri har besøkt hjertebarnet ditt. Slikt må gjøre noe med deg?

Voksenpoeng?

Jeg er ganske sikker på at alle voksenpoengene jeg fikk ved å delta på en opera forsvant da jeg fnisende tok bilde av forbudet med å ta bilde og bruke mobilen. “Hey, to fluer i en smekk” tenkte jeg. Hjelper ikke med kjole i fløyel, vøtt.

Men denne monitoren oversatte fortløpende operaen som gjorde det mulig å forstå hva som skjedde på scenen. For en nybegynner som meg var jo det passe elegant. Jeg hadde lest litt om stykket, men jeg er ganske sikker på at jeg ikke hadde skjønt stort uten.

Merete er mer dreven operagjenger og mente at dette løftet forestilligen for hennes del. Vi var vitne til fyll, dueller, gruppesex og forfall i tillegg til to som prøvde gjøre det andre mente av dem for så å finne ut for sent at det ikke ga dem noe lykke.

Operaen i kveldslys er et vakkert skue. Tusen takk for billettene, Wenche, det ble en opplevelse! Og for selskapet, Merete, det hadde ikke vært det samme uten deg. Det ble faktisk stående ovasjoner denne kvelden. Om det var på grunn av urutinerte gjester eller strålende prestasjoner får jeg overlate til kritikerne. Det var kanskje ikke alle som hadde lest guiden jeg refererte til?

Stående applaus etter at stykket er over, er ganske sjelden i operaen. Stående applaus er forbeholdt prestasjoner utenom det vanlige.-

Men for en som liker det meste av musikk og underholdning kan jeg bekrefte at det meste er bedre Live. Det gjelder også opera. De har en utrolig stemme. Jeg skjønner ikke et kløyva ord av hva de sier, men for en stemmeprakt! Og musikalsk er det jo en opplevelse å sitte i salen. Dette er langt fra skoleforestillingenes ustemte fioliner og trompeter med halvveis spe lyd.

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

  1. Pingback: Operaen 10 år – opplevelse for en nybegynner

  2. Skulle gjerne sett deg på den røde løperen! Jeg tviler ikke på at du passa inn der 🙂
    Og er bittelitt misunnelig på opplevelsen du hadde, så det er fint du deler med oss som ikke var der (men jeg hadde en fin lørdag da, med junior og hele skolen hans)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.