“La Traviata” av Verdi for nybegynnere innen opera

"La Traviata" av Verdi

“La Traviata” av Verdi

Operaen fyller 10 år og skal fylle salen med jomfruelige sjeler til “La Traviata.” Er det en som er som en elefant på catwalken når vi snakker om “mingling med fiffen” burde det vært bilde av meg ved siden av i ordboka. Men jeg skal gjøre mitt aller beste!

“La Traviata” av Verdi for nybegynnere innen opera

Giuseppe Verdis vakre La traviata er et angrep på hykleri, men også en livsbejaende feiring av menneskelig verdighet, medfølelse og skaperkraft.

Hovedpersonen Violetta Valéry velger å bryte ut av det samfunnet som sakte kveler henne, og en verden som jager etter penger, konkurranse og sensasjon. Hun vil skape og definere sitt eget liv – og dermed også sin egen død.

Tematikken for kveldens forestilling kan jeg jo leve med. Jeg vil bare at alle skal ha ting som er ekte. Så jeg tenkte jeg skulle lese meg opp på “Opera for nybegynnere” så jeg får en optimal kveld. Jeg ser man kan møte i olabukse men det hadde jo vært litt moro å ta den litt ut?

Det viktigste for kvelden blir vel at man ikke skal stresse. Forestillingen begynner når det står på billetten. Det er ikke reklame som på kinoen, det er kjekt å vite. Man kan bestille vin før forestillingen, men det tviler jeg på at jeg gjør.

En god regel for applaus er vel å følge de andre. Men akkurat denne runden er jo kun med nybegynnere så det kan jo bli litt uhemmet klapping og kanskje litt plystring om det kommer en solist med heftig brystparti.

Forestillingen varer i to og en halv time og har en pause. Da er det om å gjøre at man ikke må fly på do hvert kvarter.Men å spise på Østbanehallen før forestillingen, det høres vel bra ut?

Hva er opera? Når en blir dolket i ryggen og synger i stedet for å dø. ~ Ed Gardner

Følg meg på Instagram
Følg meg på Facebook
2019-05-16 18.45.57-lappeteppet-anja-holt

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

3 Comments:

  1. Pingback: “La Traviata” av Verdi for nybegynnere innen opera

  2. Jeg har vært i operaen en gang, så Svanesjøen. Det var fint, men jeg er ikke den som løper ned dørene der. Innrømmer det. Opera er ikke helt min ting, har jeg funnet ut. Men jeg har vært der og kan stryke det av to do listen min.

    • @Linn: Jeg har også krysset den av, jeg kan gå flere ganger altså! Men som sagt, med sånn oversettelse blir det visstnok veldig mye bedre enn uten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.