“La Traviata” av Verdi for nybegynnere innen opera

"La Traviata" av Verdi

“La Traviata” av Verdi

Operaen fyller 10 år og skal fylle salen med jomfruelige sjeler til “La Traviata.” Er det en som er som en elefant på catwalken når vi snakker om “mingling med fiffen” burde det vært bilde av meg ved siden av i ordboka. Men jeg skal gjøre mitt aller beste!

“La Traviata” av Verdi for nybegynnere innen opera

Giuseppe Verdis vakre La traviata er et angrep på hykleri, men også en livsbejaende feiring av menneskelig verdighet, medfølelse og skaperkraft.

Hovedpersonen Violetta Valéry velger å bryte ut av det samfunnet som sakte kveler henne, og en verden som jager etter penger, konkurranse og sensasjon. Hun vil skape og definere sitt eget liv – og dermed også sin egen død.

Tematikken for kveldens forestilling kan jeg jo leve med. Jeg vil bare at alle skal ha ting som er ekte. Så jeg tenkte jeg skulle lese meg opp på “Opera for nybegynnere” så jeg får en optimal kveld. Jeg ser man kan møte i olabukse men det hadde jo vært litt moro å ta den litt ut?

Det viktigste for kvelden blir vel at man ikke skal stresse. Forestillingen begynner når det står på billetten. Det er ikke reklame som på kinoen, det er kjekt å vite. Man kan bestille vin før forestillingen, men det tviler jeg på at jeg gjør.

En god regel for applaus er vel å følge de andre. Men akkurat denne runden er jo kun med nybegynnere så det kan jo bli litt uhemmet klapping og kanskje litt plystring om det kommer en solist med heftig brystparti.

Forestillingen varer i to og en halv time og har en pause. Da er det om å gjøre at man ikke må fly på do hvert kvarter.Men å spise på Østbanehallen før forestillingen, det høres vel bra ut?

Hva er opera? Når en blir dolket i ryggen og synger i stedet for å dø. ~ Ed Gardner

Kommenter med Facebook

About

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

Det kan hende du også liker....

One thought on ““La Traviata” av Verdi for nybegynnere innen opera

  • Anja Holt

   april 15, 2018 at 8:27pm

   @Linn: Jeg har også krysset den av, jeg kan gå flere ganger altså! Men som sagt, med sånn oversettelse blir det visstnok veldig mye bedre enn uten.

   Permalink  ⋅ Svar

Din mail vil ikke bli publisert. Navn og epost er obligatorisk å fylle inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.