Når Mohammed  ikke kan komme til fjellet 

Heter det seg at fjellet må komme til Mohammed. På lørdag gikk jeg og Lars- Otto opp til Lyderhorn i “frisk vind”. Men det er jo så godt å kjenne Moder Jord vise krefter! Håret, som var flettet, lignet uten tvil på Ronja Røverdatter når vi kom på toppen!

På vei ned tråkket jeg feil og falt. Jeg mellomlandet en gang før jeg stoppet. Lars- Otto estimerte cirka tre meter totalt. Jeg landet på skuldra og kakket hodet. Det var ikke noe vakkert syn. Jeg gikk fra Ronja Røverdatter til Lagertha i serien “Vikings” etter kamp. 

Mange stoppet for å hjelpe. Vestlendinger er de beste! Men alle ble sendt videre. Jeg var i de tryggeste hender. Når blodet var stoppet ble det raskt konstatert brudd. I kravebeinet. 

Jeg hadde ikke så vondt der og da, og sa jeg kunne gå ned. Men for første gang ble jeg faktisk behørig satt på plass. “Du skal ned med Fuglen” og så var han på telefonen. 

Luftambulansen var kjapt på plass. Jeg ble leiet inn med blodige klær, en buff som bandasje og blod i øye, hår og ansikt. Warrior- princess! Kongen av Lufta var piloten som lettet i det været. Så visst litt skremmende ut fra fjellet og kilte veldig i magen min også. Takk!

Ble kjørt videre i ambulanse til Legevakten, flott bygg forresten, kom inn prioritert via bakveien og ble raskt undersøkt. Sendt videre til røntgen, tok bilder, fikk vasket meg litt, arm i fatle og en snakk med lege før jeg skulle på “såravdelingen” som åpnet et kvarter senere. 

Vel ute i venterommet fikk jeg selskap igjen. Litt cola og Ibux. Og hjelp til å få av vått tøy for nå var jeg kald! Tennene klapret. Jeg fikk jakka til Lars- Otto og den matchet fatlen perfekt. Ja, vi kan alltid spøke og le!

Såret ble vurdert “ikke sy, men lime og stripse”. Jeg ble pakket inn som en liten dukke i pledd. Sykepleier Andreas var Kongen av Legevakten. For et kupp å få han, skikkelig jackpot og var virkelig med på å løfte stemningen (ikke bare fordi han kom med mer smertestillende). Takk!

Apotek neste stopp. Mer tabletter og plaster. Videre til Kapp Ahl. Mer undertøy og “fatlevennlig” overdel. Så takknemlig for at jeg ikke var alene i dette!

Jeg fikk ikke dusje men for en gangs skyld brydde jeg meg ikke heller. Ble kledd av og lagt i en stor hvit seng med beskjed om å sove. Var så sliten. Men kroppen var nok for full av adrenalin for søvnen kom ikke. 

Når Lars- Otto kom tilbake spiste vi på hotellet. I blodig turtøy og fortsatt hår til alle kanter. Det måtte bli skikkelig biff denne kvelden! Smakte deilig etter en dramatisk dag. 

Og si at man sov som en prinsesse denne natten er vel å strekke den litt langt. Men for første gang på lenge hadde jeg ingen mareritt og det var herlig! Jeg fikk medisiner en gang i løpet av natten og all hjelp og trøst hjertet kan be om. 

Etter morgenmedisiner skulle det dusjes. Herremingodegud… I et badekar! Vanligvis ber jeg alltid om badekar på hotell men denne gangen følte jeg rommet snurret bare ved tanken! Men sterke armer geleidet meg trygt på plass og hjalp til. Ikke problem!

Frokost ble servert, jeg fikk hjelp helt inn til fly og av igjen. I rosa kosebukse (eller pysj) med hvite prikker! For et syn! BesteFarLars hentet meg på flyplassen og sørget for at bilen ble hentet i Lillestrøm og kjørt til Kosekroken. 

Nå sitter jeg skambanket i sofa. Jeg har forslåtte tær (uten merker), kutt på høyre legg, sår og nydelig blåmerke på venstre hofte. Type stort. Inni høyre hånd er det en del småsår, en liten flenge under lillefingeren. Kragebein er knekt. Fått en litt annerledes farge rundt bruddet. Og så har jeg visst et sår bak på venstre skulder. Donald- kulen i panna har gått ned. Strips henger fortsatt på. Jeg gjør ingenting halvveis. 

På tross av skader var det en flott påskeaften. Utsikten fra Lyderhorn tok nesten pusten fra meg. Jeg fikk til og med litt igjen for skattepengene når jeg så Bergen fra lufta. Nå blir det påskeegg og Dr Phil. Strikking utsatt på ubestemt tid. Sykemeldt frem til kontroll. Tjobing!

Og alle var enige i at der var en fin tur. 

 
BlogglistenKommenter med Facebook
Ekte folk bryr seg ikke
Bring it on life

Lappeteppet

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

13 Comments:

 1. Huff, det der hørtes ikke bra ut. Godt du tar det med et smil og kan spøke om det i ettertid. Og takk og pris at vi har luftambulanse, godt helsevesen og omsorgsfull slekt og venner!

  God andre påskedag, kan bare bli bedre etter den nedturen?

  • @abelone: jeg kan alltid spøke og le, heldigvis! Jeg er glad og takknemlig for menneskene rundt meg som er der fordi de vil og andre fordi de er på jobb. God andre påskedag, man må visst nå bunnen før man kan klatre opp så nå kan det bare bli bedre!

 2. Norge har en fantastisk førstelinjetjeneste!! God bedring og nyt ekstra fridager..

 3. Uff.. så kjedelig at en flott tur endte på hode:( Håper du raskt blir frisk igjen. Slapp av og ta det med ro. Ønsker deg god bedring. Du får si ifra om du trenger noe eller ønsker besøk en dag. Klem

 4. Du gjør ingenting halvveis snuppelure?. Glad du nok en gang fikk utforske naturen i byen du er så glad i – selv om det endte med knall og fall denne gangen. Aller mest glad er jeg for at du ikke var alene både da du falt og døgnet etter ?. Dette hørtes veldig dramatisk ut . Godt å bli ivaretatt da. Du får nok noen lite festlige dager hjemme nå , og si fra om vi kan bistå med praktiske gjøremål eller om sosialt samvær er ønsket. Klem

 5. Du gjør ting skikkelig altså?
  Godt å høre at du fikk god hjelp?

 6. Heremin!!! Masse masse god bedring snuppa mi! <3 Stor klem.

 7. Pingback: We will meet again – Avdelingholt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.