Pinnekjøtt a’la Hellstrøm

Nå er det snart jul og for mange er det ensbetydende med pinnekjøtt på menyen. Denne oppskriften er testet flere ganger og smaker veldig godt! 

Dette trenger du (6 personer):

  • 3 kg pinnekjøtt (saltet, røkt og tørket)
  • 1 bunt persille eller gressløk
  • 1 kvist timian
  • 1- 1,5 kg kålrabi
  • 500g smør
  • ½ ts malt hvitt pepper
  • 1 knivspiss kajennepepper

Div grønnsaker til buljong:

  • 3 stk. gulrøtter
  • 3 stk løk
  • ½ selleri
  • 1 stk purreløk
  • 5 stk laurbærblad
  • 15 stk einerbær
lappeteppet-lam-pinnekjøtt a'la hellstrøm

Slik gjør du:

  1. Pinnekjøttet må legges i vann og bløtes godt ut for å gjenskape kjøttets riktige struktur. Vi beregner fra tolv timer til et døgn i vann før sauen gjenoppstår.
  2. Først lager vi en buljong. Vi kutter opp og renser løk, gulrøtter, purreløk og selleri. Sammen med laurbærblad, sort pepper, einebær, timian og en knivspiss kajennepepper legger vi dette i en kjele med 5 liter vann og lar dette koke en drøy time. Deretter siler vi av, og så kommer selve sjakktrekket. Pinnekjøttet koker vi direkte i buljongen! Sørg for at alt kjøttet er dekket med veske. La dette koke i ca en time.
  3. Mens kjøttet koker lager vi stappe. Rens kålrabien og kutt den opp i terninger. Når den er ferdig kokt i saltet vann tar vi den varme  kålrabien i en kjøkkenmaskin sammen med 250 g smør i terninger. Kjør dette til det er en fin pure og smak til med salt og pepper.
  4. Til slutt er det sausen. Vi koker opp litt vann i en kjele og visper inn ca 250 gram smør. Litt etter litt. Til slutt visper vi inn hakket gressløk eller persille i sausen.

Oppskriften er hentet fra TV3 og her kan du også se opptak fra når Hellstrøm laget retten

Kommenter med Facebook

About

"Lappeteppet" - livet mitt er ikke er ett vakkert heklet teppe i en farge. Det består av tusen lapper, mennesker, i forskjellig mønster og i ulikt materiale. Det er fargerikt, det er unikt og det er bare mitt.

Det kan hende du også liker....

One thought on “Pinnekjøtt a’la Hellstrøm

  1. Kristin

    januar 1, 2013 at 2:05am

    Jeg kommer på restemiddag!! 😀

    Permalink  ⋅ Svar
  2. Author

Din mail vil ikke bli publisert. Navn og epost er obligatorisk å fylle inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.